Ferma animalelor

scrisa de George Orwell

Ferma animalelor de George Orwell Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ferma animalelor 10.65 lei *
Ferma animalelor 15.02 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): George Orwell
Traducator (i): Mihnea Gafita
Numar de pagini: 192 pagini
ISBN: 978-973-46-2287-0
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Ferma Animalelor a inspirat o celebră animație difuzată în anul 1954, reluată în 1999 de un film în care vocile personajelor au fost dublate, printre alții, de Patrick Stewart, Julia Louis-Dreyfus și Peter Ustinov.

Când animalele de la fermă își alungă stăpânul bețiv, toate sunt cuprinse de un zel colectiv. Fiecare muncește peste program, productivitatea crește și, pentru moment, toate gurile sunt sătule. Regulile de aur ale colectivității vor fi înscrise cu litere uriașe pe un hambar: toate animalele sunt egale, nici un animal nu va bea alcool, nu va purta haine, nu va dormi în pat, nu-și va ucide semenii. Dar nu va trece mult până când porcii vor prelua conducerea fermei și se vor bucura de toate privilegiile puterii. Punctul culminant al utopiei Ferma Animalelor poate fi înțeles fie și numai din ultima regulă care mai rămâne înscrisă pe hambar: „Toate animalele sunt egale, numai că unele animale sunt mai egale decât altele”.

„Ferma Animalelor este o fabulă politică plină de înțelepciune, de compasiune și de învățăminte pentru vremurile pe care le trăim.” (New York Times)


Carti similare cu Ferma animalelor

Jurnalul randunicii

Jurnalul randunicii

de Amelie Nothomb

mai mult
Banco

Banco

de Henri Charriere

mai mult
Un anume domn Piekielny

Un anume domn Piekielny

de Francois-Henri Deserable

mai mult



Recenzii

Adelydda Adelydda pe 2014-04-25 15:48:15 Rating:

Ferma animalelor este o carte care mi-a placut la nebunie!Nu am crezut ca imi va placea atat de mult. Am citit ulterior 1984, insa nu se aseamana deloc ca gen si nici nu mi-a placut atat de mult.
Romanul este o satira la adresa comunismului, iar animalele sunt un fel de masti pentru caracterul uman. Pe scurt, omul este alungat de la ferma, iar comanda este preluata de animalele...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125

kidu24
Recenzii: 1
Carti citite: 96

NightChild
Recenzii: 1
Carti citite: 155