O fata de preot

scrisa de George Orwell

O fata de preot de George Orwell Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
O fata de preot 18.9 lei *
O fata de preot 23.45 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): George Orwell
Traducator (i): Vali Florescu
Numar de pagini: 360 pagini
ISBN: 978-973-681-459-4
Anul aparitiei: 2011
Descriere: O fata de preot, roman cenzurat de exigentele vremurilor in care a aparut pentru prima data, este publicat in aceasta colectie intr-o traducere cat mai apropiata de originalul propus de Orwell – acesta s-a pierdut, insa anumite pasaje au putut fi reconstruite.

Dorothy Hare, protagonista, fiica a unui paroh dintr-un orasel de tara, duce o viata anevoioasa, marcata de lipsuri, dar asezata. Acest gen de viata pare sa i se potriveasca si isi indeplineste sarcinile condusa de credinta si de puterea morala, care o ajuta sa treaca peste ceasurile de oboseala si disperare. Imprejurari neasteptate o arunca, insa, in lumea metropolei londoneze sau a periferiilor mizere ale unui oras in care Dorothy are ocazia sa cunoasca puterea inraita a banului. Aventura protagonistei devine prilej pentru o critica amara a unei societati in care diferentele de clasa sunt fatale, prejudecatile abunda, apartenenta la o biserica sau alta devine un joc de aparente, din nou, fatal in ochii cuviosilor de mahala, iar credinta incepe sa-si arate neputinta.

„Bine proportionata, scrisa intr-o maniera oricand actuala, O fata de preot are vigoarea si unitatea organica de neconfundat pe care i le poate da numai un scriitor genial.” (Saturday Review)

„Prins de firul fascinant al lecturii, cititorul nu trebuie sa uite de apetenta autorului pentru fragilitatea realului, pentru lipsa lui de perfectiune, pentru momentele lui spumoase. De aici apare, de obicei, si dificultatea, cand vine vorba de cartile lui Orwell: e atat de greu sa faci diferenta intre fictiune si realul pe care-l rascoleste…” (Booklist)

„O fata de preot este un minunat exemplu de sobrietate, de satira ascutita si de ironie, toate puse la lucru de o inteligenta neobosita.” (Milwaukee Journal)


Carti similare cu O fata de preot

Anul mortii lui ricardo reis

Anul mortii lui...

de Jose Saramago

mai mult
Printul din central park

Printul din central park

de Evan H. Rhodes,

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!