Intoarcerea acasa

scrisa de Bernhard Schlink

Intoarcerea acasa de Bernhard Schlink Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Intoarcerea acasa 3 lei *
Intoarcerea acasa 7 lei *
Intoarcerea acasa 22.14 lei *
Intoarcerea acasa 25 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Bernhard Schlink
Traducator (i): Herta Spuhn
Numar de pagini: 400 pagini
ISBN: 978-973-46-0764-8
Anul aparitiei: 2007
Descriere: „O proza sobra, fara cusur. Schlink este un maestru al limbii germane. Scrie explicit, transparent, inteligent. Si reuseste, aparent fara nici un efort, sa confere o deosebita complexitate figurilor, actiunii si discursului moral.” (Die Welt)

Intoarcerea acasa (2006) este un roman complex si ambitios, in care Schlink reia, intr-o maniera insolita, principalele teme ale prozei sale: memoria, culpa si responsabilitatea istorica. Peter Debauer, protagonistul cartii, a carui copilarie este marcata de anii grei de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, creste cu ferma convingere ca tatal sau a murit pe campul de lupta. Istoria personala se impleteste in mod straniu cu fictiunea atunci cand, aflat in vacanta la bunici, Peter descopera pe dosul foilor pe care deseneaza un fragment de roman despre un soldat intors de pe front. Asemanarea izbitoare cu povestea propriei sale familii il determina sa incerce sa descopere deznodamantul cartii pe baza indiciilor descoperite in lumea reala. Iar aceasta cautare se transforma treptat intr-o incursiune in istoria recenta a Germaniei, pe parcursul careia Peter invata lectia dificila a implicarii. Confruntat cu figura pe cat de carismatica, pe atat de periculoasa a tatalui, trebuie sa renunte la postura de martor tacut al spectacolului istoriei si sa-si afirme cu tarie propriile optiuni morale si existentiale.


Carti similare cu Intoarcerea acasa

Fata din Brooklyn

Fata din Brooklyn

de Guillaume Musso

mai mult
Certitudine

Certitudine

de Madeleine Thien

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!