Apropierea

scrisa de Marin Malaicu-Hondrari

Apropierea de Marin Malaicu-Hondrari Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Apropierea 24.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Marin Malaicu-Hondrari
Numar de pagini: 248 pagini
ISBN: 978-973-23-2896-5
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Apropierea este punctul de intersectie in care biografiile a trei prieteni se transforma din realitate in fictiune. Pe alocuri recognoscibile, personajele scapa intruna din mana cititorului, modificandu-si traseele si profilul. Se camufleaza cu abilitate. Cand firele par unite, o brusca rasturnare de situatie schimba radical perspectiva. Alte drumuri, alte roluri, alte povesti trec in prim-plan.
Marin Malaicu-Hondrari cultiva arta suspansului intr-un roman de dragoste, in care nu exista personaje secundare.

„Poet in fibra lui intima, dar – ca atatia poeti buni – atras irezistibil de roman, Marin Malaicu-Hondrari este un spirit cultivat, puternic interiorizat. Discursul sau „alb“, de un rafinament aproape auster, are o discreta, dar autentica noblete, iar nevoia de echilibru „clasic“ merge mana in mana cu fascinatia „coborarilor in Infern“. Marele sau atu, pe care cred ca va sti sa-l exploateze pana la capat, este forta interioara, dublata de o capacitate neobisnuita de esentializare a experientelor-limita.” (Paul Cernat)

„Pentru Marin Malaicu-Hondrari, ca si pentru Mircea Cartarescu, scrisul constituie actul existential cel mai profund, iar viata tasneste din grafemele si biografemele cartii. Literatura include, absoarbe, integreaza – si devine – Totul. As spune ca restul nu mai conteaza, daca ar mai exista vreun rest...” (Daniel Cristea-Enache)

„Un barbat cutreierind Europa pe urmele unei femei casatorite, Stapinita si trei prieteni obsedati de poezie, doua femei din Argentina si iubirea lor aproape imposibila – iata tot ce stiam cind am inceput sa scriu Apropierea.
Nu te poti deprinde cu scrisul. Daca ieri ai scris o pagina grozava, nimeni si nimic nu te poate asigura ca miine se va intâmpla la fel. Astept eu prea multe lucruri extraordinare? Da, da; si asta numai gindindu-ma ca nu incetez a crede intr-o iubire fara sfirsit, in vis si in poezie. Asa cum nu incetez a crede in autor-carte-cititor, acest triunghi amoros de o tensiune aproape insuportabila.” (Marin Malaicu-Hondrari)


Carti similare cu Apropierea

Oameni mari

Oameni mari

de Maria Orban

mai mult
Inima-i un vanator singuratic

Inima-i un vanator...

de Carson McCullers

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

ale_xandra290
Recenzii: 3
Carti citite: 85