Unde sunt? > Acasa > Carti > Romane istorice > Weekendul

Weekendul

scrisa de Bernhard Schlink

Weekendul de Bernhard Schlink Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Weekendul 17.5 lei *
Weekendul 21.71 lei *
Weekendul 24.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Bernhard Schlink
Traducator (i): Gabriella Eftimie
Numar de pagini: 228 pagini
ISBN: 978-973-46-1611-4
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Pasionatii de fictiune istorica vor aprecia cu siguranta romanul Weekendul (2008). Protagonistul, Jorg, este un fost terorist al Rote Armee Fraktion (gruparea BaaderMeinhof), gratiat dupa douazeci si trei de ani de inchisoare, la care a fost condamnat pentru cele patru crime savarsite in numele unei revolutii in care nu mai credea aproape nimeni. Avand ca scop subminarea unui sistem corupt, acela al Germaniei anilor ’70, Jorg ajunge sa plateasca in fata justitiei in numele careia, de fapt, lupta. Problema moralitatii actiunilor sale si ale prietenilor sai din tinerete este dezbatuta printr-o confruntare directa cu Henner, Andreas, Ilse, Ulrich si Karin, cei alaturi de care impartasise idealurile sale revolutionare, in timpul unui weekend petrecut la conacul surorii lui Jorg, Christiane. Insa mult mai dureroasa este confruntarea dintre Jorg si fiul sau, Ferdinand, tanarul care a purtat intreaga viata stigmatul unui tata criminal si al unei mame sinucigase.

„Un astfel de personaj nu i se parea credibil. Nu se putea ca un om care a dus o viata burgheza, cu nevasta, copii si o slujba buna, care se bucura de recunoastere deplina pe plan profesional, sa devina terorist, apoi sa moara in inchisoare iluminat, sustinand valorile burgheze...”(Bernhard Schlink, Weekendul)

„Bernhard Schlink este celebru pentru inteligenta cu care construieste psihologia personajelor sale si strania empatie pe care o are fata de ele in dilemele cu care le obliga sa se confrunte.” (Newsweek)

„Weekendul este un recital uluitor, impartit pe trei zile, in care fiecare ora ne este redata cu mare intensitate – personajele, fosta generatie de extrema stanga, parcurg drumurile interioare ale dificilei intoarceri catre un trecut pe care au vrut sa-l dea uitarii prin viata lor burgheza. Un adevar greu de digerat, care confera povestii incordarea si atmosfera stranie a unui balet de somnambuli, surprinsi dincolo de cortina cenusie a Istoriei. ” (Le Point)


Carti similare cu Weekendul

Contesa dracula. erzsebet bathory

Contesa dracula....

de Javier Garcia Sanchez

mai mult
Catedrala Mării

Catedrala Mării

de Ildefonso Falcones

mai mult
Stalpii pamantului

Stalpii pamantului

de Ken Follett

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!