Se numea Sarah

scrisa de Tatiana de Rosnay

Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Se numea Sarah 21.23 lei *
Se numea Sarah 32.4 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Tatiana de Rosnay
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Tradus in peste 40 de tari, cu mai mult de patru milioane de exemplare vandute si proaspat ecranizat (cu Kristin Scott Thomas in rolul principal), romanul scriitoarei franceze Tatiana de Rosnay porneste de la fapte istorice, fara a fi, insa, un roman istoric, dupa cum marturiseste chiar autoarea.

Povestea se invarte in jurul a doua familii pe care le uneste un secret tragic. Sarah, o fetita de zece ani, si parintii ei (polonezi evrei stabiliti la Paris) sunt arestati in noaptea de 16 iulie 1942, in timpul asa-numitei razii Vel d’Hiv si inchisi pe un stadion, de unde urmau sa fie imbarcati in directia Auschwitz. Nu inainte ca fetita sa-si incuie fratele mai mic in ascunzatoarea lor secreta... saizeci de ani mai tarziu, Julia, o jurnalista americana casatorita cu un francez, trebuie sa scrie un articol despre acele evenimente. Surpriza: investigatiile pe care le face cu aceasta ocazie ii dezvaluie cum trecutul si prezentul se inlantuie intim. si e vorba despre familia sotului ei, de data asta.


Carti similare cu Se numea Sarah

Anotimpul ploilor

Anotimpul ploilor

de Tatiana de Rosnay

mai mult
Perla chinei

Perla chinei

de Anchee Min

mai mult



Recenzii

cassady cassady pe 2013-01-05 21:06:47 Rating:

Este din punctul meu de vedere o carte foarte reusita. Nu mai citisem pana la Se numea Sarah nici o carte semnata de Tatiana de Rosnay, dar am ramas placut impresionata de talentul acesteia de a te introduce in atmosfera atat in cea prezenta cat si in cea din perioada evenimentelor de la Vel d'Hiv.
Mereu mi-au placut cartile care au avut ca subiect evenimentele din perioada...

Citeste mai mult

andreeatoma andreeatoma pe 2011-10-11 10:12:17 Rating:

Mi-am dorit mult cartea aceasta. Ceva ma indemna sa o citesc. Un fel de chemare ce am perceput-o de cum i-am citit titlul si i-am vazut coperta. Fara sa stiu despre ce e vorba, mi-au trecut prin minte imagini vechi, prafuite, in alb-negru. I-am citit descrierea si de atunci am tot vanat-o. Pana intr-o zi cand am castigat-o. Si imediat m-am apucat sa o...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

andres pe 11.10.2011 21:26:38

Andreea, am sters comentariul si recenziile Laurei. Toate erau copiate de pe alte bloguri. Nu cred ca are niciun blobg si nu astepta vreun raspuns ;)

PS. Poate vroia cartea lunii cadou... poate ii oferim o carte de etica!


andreeatoma pe 11.10.2011 19:10:48

@ Laura_miinea: Care este adresa blogului tau? caci cred ca am citit acolo recenzia asta a ta si nu-mi mai amintesc.


Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Mihaela27
Recenzii: 0
Carti citite: 26

roxella
Recenzii: 0
Carti citite: 55

MissValery
Recenzii: 91
Carti citite: 157