Bestiar

scrisa de Julio Cortazar

Bestiar de Julio Cortazar Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Bestiar 16.1 lei *
Bestiar 19.97 lei *
Bestiar 22.96 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Julio Cortazar
Traducator (i): Tudora Sandru Mehedinti
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 978-973-46-1448-6
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Bestiar este primul volum de povestiri pe care Cortazar il semneaza, in 1951, cu adevaratul sau nume.

Cele opt povestiri fantastice vorbesc despre lucruri si intamplari obisnuite ce ajung sa capete pe nesimtite dimensiunile unui cosmar sau scot la iveala lumi paralele. De la casa aparent banala care este ocupata de niste creaturi misterioase pana la enigmatica Delia, experta in dulciuri, ai carei logodnici mor in imprejurari ciudate, de la Alina Reyes, ce traieste viata altei femei, aflate la mare departare, pana la ferma bantuita de un tigru insetat de sange, Cortazar ne ofera o lectura surprinzatoare, care ne schimba perceptia asupra realitatii.

„Pentru Cortazar, a scrie inseamna sa se joace, sa se amuze, sa organizeze viata – cuvintele, ideile – cu arbitrarul, fantezia, libertatea si lipsa de responsabilitate de care doar copiii sau nebunii dau dovada. Insa, jucandu-se astfel cu destinul, Cortazar deschide noi perspective, scoate la lumina laturi obscure ale sufletului omenesc si cocheteaza cu transcendentul.” (Mario Vargas Llosa)

„Citind Bestiar,inca de la prima pagina mi-am spus ca Julio Cortazar e un scriitor asa cum mi-as fi dorit eu sa ajung cand aveam sa fiu cu adevarat «mare». Cortazar straluceste prin elocventa, prin eruditie, prin memoria lui incredibila si umorul periculos.” (Gabriel García Marquez)

„Inca de mic, relatia mea cu lucrurile, cu scrisul nu a fost diferita de relatia mea cu lumea in general. Se pare ca m-am nascut ca sa nu accept lucrurile asa cum sunt.” (Julio Cortazar)


Carti similare cu Bestiar

Amintirile unei fete cuminti

Amintirile unei fete...

de Simone de Beauvoir

mai mult
Manuscris gasit intr-un buzunar si alte povestiri

Manuscris gasit...

de Julio Cortazar

mai mult
Biografia foamei

Biografia foamei

de Amelie Nothomb

mai multRecenzii

stefanciobanu2004 stefanciobanu2004 pe 2013-08-02 23:41:54 Rating:

Bestiar sau când vomiți iepuri să ai grijă de mancuspii

Arta constă înt-o convenție mutuală între creator și receptor, convenție care trebuie acceptată. Atât creatorul cât și receptorul trebuie să posede un orizont cât mai vast pentru a putea emite (cazul creatorului) și recepta (cazul receptorului) mesajul îmbrăcat. Când creatorul are un câmp de emisie limitat...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!