Un oarecare lucas

scrisa de Julio Cortazar

Un oarecare lucas de Julio Cortazar Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Un oarecare lucas 8.18 lei *
Un oarecare lucas 9.49 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Julio Cortazar
Traducator (i): Mona Tepeneag
Numar de pagini: 204 pagini
ISBN: 978-973-46-1606-0
Anul aparitiei: 2010
Descriere: O noua traducere din opera lui Julio Cortazar, unul dintre cei mai importanti autori sud-americani, „argentinianul care a stiut sa se faca iubit de toata lumea.” (Gabriel García Marquez)

Un oarecare Lucas este un volum compus din pasaje independente de proza, care se leaga in virtutea relevantei lor fata de personajul central, pe nume Lucas. In spatele numelui, se ascunde un Julio Cortazar care examineaza pianistii sai favoriti, vietile unor artisti excentrici, obiceiurile familiilor argentiniene, iubirea si prietenii, transgresand intr-o minunata joaca, neconventionala, fara limite. Micile povestiri din acest volum abordeaza o gama larga de stiluri si subiecte, de la absurd, la ironic, la tragic si induiosator – mai mult decat o creatie literara, aceasta carte este o pledoarie impotriva solemnitatii.

„Un oarecare Lucas este o colectie de proza scurta, uneori despre, alteori narata de un evident personaj-Cortazar, dintr-o lunga traditie de astfel de personaje. Cititorii fideli vor recunoaste in acest Lucas un cronop mai ceva ca toti cronopii, o fiinta care gandeste prea mult, bea prea mult, isi face griji prea mult si pentru lucruri mai degraba stranii, ii plac filmele vechi, jazzul si critica contemporana. Si nu-i plac nedreptatea, dogma, conventiile sociale, televizorul, -ismele si -ologiile de toate felurile.” (Latin American Literary Review)

„Idolii trezesc respect, admiratie, dragoste si, bineinteles, mari invidii. Ca foarte putini scriitori, Cortazar inspira toate aceste sentimente, dar inspira si unul mai putin obisnuit: devotamentul. A fost, poate fara voia lui, argentinianul care a stiut sa se faca iubit de toata lumea.” (Gabriel Garcia Marquez)


Carti similare cu Un oarecare lucas

Panta rhei

Panta rhei

de Vasili Grossman

mai mult
Tranziție

Tranziție

de Rachel Cusk

mai mult
Insuportabila usuratate a fiintei

Insuportabila...

de Milan Kundera

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!