Povestiri orientale

scrisa de Marguerite Yourcenar

Povestiri orientale de Marguerite Yourcenar Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas
Autor (i): Marguerite Yourcenar
Traducator (i): Petru Cretia
Numar de pagini: 160 pagini
ISBN: 973-50-1422-X
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Editia a II-a

Toti suntem mai multe lucruri deodata, crampeie, umbre, naluci, ii spune un intelept unei zeite nefericite, intr-una dintre povestirile acestei carti. Suferim si simtim placere, suntem partasi la poveste, uitam, tradam, sacrificam fara mila sau ne lasam cu blandete sacrificati. Se intampla sa ajungem sa-i vrajim pe altii cu ceea ce cream. Se intampla sa-i recunoastem pe cei care ne iubesc cel mai mult si sa visam la cei care ne-au dat uitarii. Suntem personaje de poveste, ducem greutatea povestii altcuiva si o continuam fara sa stim.

Cele zece povesti reluate, inventate, modelate de Marguerite Yourcenar sunt biografia ei imaginara, viata ei exotica. Le povesteste atat de personal incat e sigura ca, intr-un fel tainic, le-a trait pe toate, toate ii apartin. Cea mai frumoasa dintre ele e cea inauntrul careia alunecati pe neobservate, ca pictorul care a disparut in marea din propriul tablou. Ioana Parvulescu


Carti similare cu Povestiri orientale

Puscariasul

Puscariasul

de Kurt Vonnegut

mai mult
Surasul jaguarului

Surasul jaguarului

de Salman Rushdie

mai mult
Mandra fecioara

Mandra fecioara

de Joyce Carol Oates

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Ioana
Recenzii: 0
Carti citite: 141

ale_xandra290
Recenzii: 3
Carti citite: 85