Balada tristei cafenele

scrisa de Carson McCullers

Balada tristei cafenele de Carson McCullers Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Balada tristei cafenele 21.21 lei *
Balada tristei cafenele 24.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Carson McCullers
Traducator (i): Mirella Acsente, Maria Valer
Numar de pagini: 216 pagini
ISBN: 978-973-46-4691-3
Anul aparitiei: 2015
Descriere: De la povestirea Wunderkind, cu care scriitoarea nascuta in Georgia (SUA) debuteaza la 19 ani, si pina la nuvela care da titlul volumului, in Balada tristei cafenele se aduna povesti despre infringere si durere inabusita: iubiri pierdute, pasiuni care s-au stins sau nici n-au apucat bine sa se nasca, razbunari care dau gres. Imbibate de marea melancolie a Sudului american (chiar daca nu se petrec toate acolo), povestirile se alcatuiesc polifonic, ca o muzica a tristetilor de oameni invinsi de viata ori de dragoste: o adolescenta nu stie daca mai vrea sau nu sa fie toata viata pianista; un barbat isi priveste sotia ratacindu-si amintirile in alcool, dar ramine, resemnat in furia lui muta, linga ea si linga copii; o femeie salbatica si singuratica se indragosteste fulgerator si biata ei dragoste e nefericita...

„Proza lui Carson McCullers e ca un fruct copt, gata de cules: de la departare pare desavirsit, iar din apropiere e seducator in formele lui imperfecte. Autoarea foloseste neincetat spiritul romantic si imaginatia cititorului, chemat sa umple toate golurile ramase in urma condeiului.” (The New York Times)

„Sclipitoare si emotionanta, plina de umor si de poezie, Balada tristei cafenele s-a nascut dintr-o minunata cunoastere a puterilor ascunse care, puse in slujba binelui sau a raului, fac oamenii sa fie oameni.” (Los Angeles Daily News)

„Inainte de orice, literatura lui Carson McCullers este remarcabila prin curajul fortei sale de inventie: fara sa-si piarda calmul, demnitatea sau puterea de a iubi, ea e indeajuns de indrazneata ca sa priveasca in fata raul ce pindeste dintotdeauna umanitatea.” (V.S. Pritchett)


Carti similare cu Balada tristei cafenele

Memorialul manastirii

Memorialul manastirii

de Jose Saramago

mai mult
Conacul Slade

Conacul Slade

de David Mitchell

mai mult
Comuniune

Comuniune

de Ann Patchett

mai multRecenzii

Anca Zaharia Anca Zaharia pe 2015-12-28 12:05:21 Rating:

M-am așteptat la mai mult decât am primit de la cartea asta. Ori poate că stările nu s-au sincronizat și m-am simțit eu dezamăgită, însă ușor, pentru că aș minți dacă aș spune că nu mi-a plăcut „Balada tristei cafenele”. E o carte bună, iar dacă vine-n viața omului chiar când e nevoie de ea, sunt convinsă că poate fi minunată.

Cartea a apărut la Polirom în 2015,...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!