Cat de mult o iubim pe glenda

scrisa de Julio Cortazar

Cat de mult o iubim pe glenda de Julio Cortazar Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cat de mult o iubim pe glenda 7.99 lei *
Cat de mult o iubim pe glenda 16.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Julio Cortazar
Traducator (i): Lavinia Similaru
Numar de pagini: 224 pagini
ISBN: 978-973-46-1498-1
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Cat de mult o iubim pe Glenda este o colectie de zece povestiri: cosmaruri care se petrec la lumina zilei, permutari imperceptibile intre realitate si fantastic, umor, violenta si melancolie. De la ambiguitatea extrema, care comunica cu tine fara sa-ti dai seama, construindu-ti in minte imagini care n-au fost niciodata pe hartie, la structuri perfect coerente, dar cu atat mai nelinistitoare, temele lui Cortazar se incheaga dincolo de limbajul nostru, de gandurile pe care ni le-am fi imaginat posibile, jucandu-se cu visele, pisicile si femeile, pictura, timpul sau muzica in infinitele ei intelegeri...

„Cortazar este magnific in povestirile sale... un scriitor genial, de altfel.” (Ernesto Sabato)

„Acest sentiment al fantasticului, care cred ca se reflecta in majoritatea povestirilor mele, poate fi inteles ca o forma de instrainare; vi se poate intampla si dumneavoastra, oricand, poate vi s-a si intamplat, mie mi se intampla tot timpul, in tot felul de momente pe care le-am putea numi prozaice, in camera, in autobuz, sub dus, in timpul unei discutii, la plimbare, apare ca niste mici paranteze inconjurand realitatea imediata. Nu e ceva exceptional, pentru oamenii sensibili la fantastic... este aici, la fiecare pas, vreau sa zic, in orice moment, si consta mai presus de toate in faptul ca tiparele logicii, cauzalitatea timpului si a spatiului, toate cele pe care inteligenta noastra le accepta de la Aristotel incoace drept imuabile, sigure si linistitoare sunt brusc rasturnate, afectate de un soi de... vant interior, care disloca, cere imperios o schimbare.” (Julio Cortazar)


Carti similare cu Cat de mult o iubim pe glenda

Barbă Albastră

Barbă Albastră

de Amelie Nothomb

mai mult
Doamna sartoris

Doamna sartoris

de Elke Schmitter

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!