Montauk

scrisa de Max Frisch

Montauk de Max Frisch Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Max Frisch
Traducator (i): Ondine Cristina Dascalita
Numar de pagini: 400 pagini
ISBN: 973-681-705-9
Anul aparitiei: 2004
Descriere: Volumul reuneste trei proze celebre ale lui Max Frisch: Montauk, Omul apare in Holocen si Barba-Albastra. Rememorarea unui weekend din mai 1974 petrecut la Montauk, in Long Island, in compania unei tinere new-yorkeze, se transforma intr-un caleidoscop al amintirilor, cu atat mai bogat si mai emotionant cu cat fragmentele de viata se intrepatrund, se juxtapun, se unesc intr-o compozitie extrem de precisa in alunecarile ei din trecut in prezent, dinspre „eu” spre „el” si invers. Apar aici, numite pe numele lor adevarate, personaje si locuri-cheie din viata autorului: colegii de scoala, cum ar fi misteriosul prieten W., primele iubiri, prima sotie, Constanze Gertrud von Meyenburg, dar mai ales legendara Ingeborg Bachmann, alaturi de care Frisch a trait in perioada 1958-1963, si Marianne Oellers, cea care avea sa devina a doua sotie a autorului, apoi locuri precum New York, Berlin, Berzona, Roma...

„Despre ce povesteste Max Frisch? Despre dragoste, asadar despre vremelnicie; despre moarte, asadar despre spaima de moarte... El moralizeaza fara a tine predici si critica fara a face propaganda... Si astfel autorul a devenit unul dintre clasicii literaturii de limba germana de astazi.” (Marcel Reich-Ranicki)


Carti similare cu Montauk

Filiera elvetiana

Filiera elvetiana

de Paul Erdman

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!