Papadiile

scrisa de Yasunari Kawabata

Papadiile de Yasunari Kawabata Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Yasunari Kawabata
Traducator (i): Andreea Sion
Numar de pagini: 176 pagini
ISBN: 978-973-689-877-7
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Scris cu intermitente, ultimul mare roman al lui Kawabata a fost publicat in foileton in revista Shinchō, intre 1964 si 1968. De la finele anului 1968, cand i s-a decernat Premiul Nobel pentru literatura, pana in 1972, cand isi ia viata, Kawabata nu a mai putut sa se aplece asupra textului. In 1970, sinuciderea bunului sau prieten scriitorul Yukio Mishima ii submineaza si mai mult starea de sanatate, iar textul neterminat al Papadiilor va vedea lumina tiparului postum, editat, conform notelor din manuscris, de ginerele autorului, Kaori Kawabata.

Atinsa de o boala ciudata, frumoasa Ineko ajunge in azilul psihiatric din Ikuta, iar celor dragi, mamei si iubitului ei, nu le ramane decat sa traiasca tortura de a nu sti daca au actionat spre binele tinerei. Va putea dragostea lui Hisano sa o salveze de consecintele traumei care i-a afectat spiritul? Kawabata, recunoscut drept marele scriitor al clar-obscurului, l-a lasat pe cititor sa-si ofere singur un raspuns.


Carti similare cu Papadiile

Animal pe moarte

Animal pe moarte

de Philip Roth

mai mult
Ciinele cu patru picioare

Ciinele cu patru picioare

de Mesterhazi Lajos

mai mult
Sinuciderea fecioarelor

Sinuciderea fecioarelor

de Jeffrey Eugenides

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!