Cartea lui dave

scrisa de Will Self

Cartea lui dave de Will Self Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cartea lui dave 17.36 lei *
Cartea lui dave 23.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Will Self
Traducator (i): Daniela Rogobete
Numar de pagini: 512 pagini
ISBN: 978-973-46-1469-1
Anul aparitiei: 2010
Descriere: O noua traducere din opera lui Will Self, unul dintre cei mai apreciati scriitori britanici ai momentului, care si-a castigat renumele de „cel mai original scriitor al anilor ’90”.

Cuprins de depresie in urma divortului si a pierderii copilului pe care-l credea fiul sau, ingrozit ca acesta l-ar putea uita, taximetristul Dave Rudman, eroul romanului Cartea lui Dave (2006), incepe sa-si astearna pe hartie nemultumirile legate de viata, de relatiile interumane, de societate si religie. Rezultatul este un amestec tulburator de satira si fantastic, de umor si cinism, de imagini suprapuse ale unui prezent afectat de un misterios mal de siècle si ale unui viitor aberant si distopic. Cartea este gasita intr-un viitor postapocaliptic si transformata in Evanghelia unei noi credinte, Davinitatea. Jargonul taximetristilor devine acum limbaj sacru, insemnele breslei devin simboluri religioase, iar lumea se reinventeaza dupa Poruncile lui Dave. In dialogul permanent dintre trecut si viitor, dintre realitate si halucinatie, una dintre constante este imaginea vie a unei Londre pe care poti fie s-o iubesti, fie s-o urasti, dar in fata careia, cu siguranta, nu poti ramane indiferent.

„Remarcabila... Cartea lui Dave pare sa vorbeasca despre nihilismul inspaimantator al unei lumi lipsite de un sens transcendent si despre tensiunile si contradictiile personalitatii religioase.” (Weekly Standard)

„In Cartea lui Dave – povestea unui sofer de taxi furios ale carui elucubratii psihotice devin, la sute de ani dupa moartea sa, crezul unui popor napastuit –, Will Self isi dezlantuie aparent nemasurata mizantropie asupra Londrei moderne, a originilor religiei si a viitorului postapocaliptic.” (New Yorker)

„Will Self dovedeste un talent fara margini in a incrucisa un roman fantastic cu o satira acida a moravurilor contemporane, creind un monstru minunat al viitorului care se hraneste din prezentul nevrotic si din propriii parinti.” (Publishers Weekly)


Carti similare cu Cartea lui dave

Rămas bun pentru acum

Rămas bun pentru acum

de Catherine Ryan Hyde

mai mult
Dusurile reci. fantezie ireverentioasa in opt episoade

Dusurile reci....

de Dan Rebreanu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!