Oscar si Tanti Roz

scrisa de Eric-Emmanuel Schmitt

Oscar si Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Oscar si Tanti Roz 13.17 lei *
Oscar si Tanti Roz 18.4 lei *
Oscar si Tanti Roz 21.85 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Eric-Emmanuel Schmitt
Traducator (i): Marieva Catalina Ionescu
Numar de pagini: 114 pagini
ISBN: 978-973-689-482-4
Anul aparitiei: 2012
Descriere: Cel mai citit roman al lui Eric-Emmanuel Schmitt, adaptat de autor atat pentru scena, cat si pentru marele ecran.

Oscar are zece ani si traieste intr-un spital. Chiar daca nimeni nu are curajul sa i-o spuna in fata, baiatul, bolnav de leucemie, stie ca va muri, iar razboiul lui impotriva tuturor izbucneste inocent, patimas si deznadajduit. Singura care-i intra in voie este Tanti Roz, o infirmiera batrana, neintrecuta in nascocit povesti moderne, adevarate lectii de viata, in care nici binele, nici raul nu sunt absolute si nimic nu e asa cum pare la prima vedere. Ea ii da copilului ideea sa traiasca fiecare zi ca si cum ar fi zece ani si-l invata sa-i scrie epistole lui Dumnezeu ca sa se simta mai putin singur. Cu Tanti Roz pe post de ghid intr-o viata traita fast-forward, Oscar parcurge, printre rasete si lacrimi, itinerarul emotionant al tuturor varstelor si experientelor umane imbogatite de imaginatia lui, care umple spatiile albe si imbraca realitatea in vesmantul miracolului. Astfel, baiatul ajunge sa-si traiasca adolescenta alaturi de prieteni, sa se indragosteasca la tinerete, sa se casatoreasca la maturitate cu prima iubire, sa o piarda si, in cele din urma, sa regaseasca dragostea la apusul unei vieti ca o lumanare care arde la ambele capete.

"Oscar si Tanti Roz recreeaza universul infantil: copilul e figura centrala, iar copiii lui Schmitt nu sunt nici lipsiti de vlaga, nici corecti politic. Atat Momo (care sterpeleste din pravalia bacanului arab), cat si Oscar (micul pacient fascinat de Tanti Roz) isi folosesc aparenta marginalitate intr-un singur scop: sa intareasca ideea ca, aici pe pamant, fiecare e raspunzator pentru crearea propriului eu." (Lire)

"O poveste frumoasa pana la lacrimi. Un miracol ascuns intre doua coperte." (Stern)


Carti similare cu Oscar si Tanti Roz

Generation p

Generation p

de Victor Pelevin

mai mult
Să-i reparăm pe cei vii

Să-i reparăm pe cei vii

de Maylis de Kerangal

mai mult
Teza de doctorat

Teza de doctorat

de Caius Dobrescu

mai mult



Recenzii

crissis95 crissis95 pe 2017-11-04 08:14:23 Rating:

Cea mai citită poveste a autorului, nuvelă ce a fost adaptată atât pentru scenă, cât și pentru marele ecran.
Oscar, un băiețel de 10 ani bolnav de leucemie, își va trăi ultimele zile într-un mod aparte; află de stadiul bolii sale printr-o greșeală, iar ura față de părinții care nu au avut curaj să îi spună în față vestea tristă crește până în momentul în care “Tanti...

Citeste mai mult

cornelia.popa cornelia.popa pe 2016-10-28 05:40:28 Rating:

Mereu ne e mai ușor să trecem peste anumite momente din viață dacă avem pe cineva alături. Cineva care să ne insufle speranță, încredere, să ne ridice moralul și să știe ce să ne spună când avem nevoie de încurajări și o vorbă bună. Oricine are alături o astfel de persoană este bogat și ar trebuie să o aprecieze și să se bucure de ea la maximum, căci nu toți au norocul acesta. Uneori găsim...

Citeste mai mult

vlad.postolache vlad.postolache pe 2014-03-10 10:12:16 Rating:

Oscar și Tanti Roz este cartea în care vrei să faci pasul între pagini, să-nghiți în sec ca să nu plângi, să strângi în brațe personajul principal și să-i spui că a reușit să fie mai mult om în 10 ani decât reușesc mulți alții în 100.
Este povestea lui Oscar, un copil bolnav de o afecțiune incurabilă care îl răpune la senina vârstă de 10 ani, și a curajului de copil fără păcat al...

Citeste mai mult

MissValery MissValery pe 2013-04-29 20:15:12 Rating:

"Singura solutie pentru viata e sa traiesti." Acesta ar fi mesajul cuprins intre mult prea putinele pagini ale minunatei cartulii Oscar si Doamna Roz. O carte care ne reaminteste ca toti suntem datori cu o moarte si ca varsta nu are nicio importanta, nici macar atunci cand este frageda, mult prea frageda.

Oscar este un baietel de numai 10 ani, bolnav de leucemie, care isi...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

Laura pe 07.11.2010 12:16:21

O prima carte ce m-a convins sa o citesc o fata cunoscuta datorita blogosferei. Vorbea atat de frumos de baietelul Oscar, incat nu a mai contat ca trebuie sa o citesc pe calculator.

Oscar, bolnav ce transformase camera de spital in casuta lui, este apropiat de asistenta ce-l ingrijea si care-l convinge sa traiasca intens fiecare zi din viata.

Sensibila povestea. E poate si o lectie de viata pe care o vedem la televizor. Impresionant sa vezi un copilas cum lupta pentru viata lui, cu cata dorinta isi doreste sa invinga moartea.

Isi gaseste cel mai bun prieten, pe Dumnezeu, caruia ii scrie scrisori si asteapta raspuns. Lui ii spune in fiecare zi dorinta pe care o are si astepta cu rabdare ca El sa i-o indeplineasca!

O carte mica cu o mare lectie de viata!


Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Camichu
Recenzii: 0
Carti citite: 27

iuliae
Recenzii: 0
Carti citite: 34

Laura
Recenzii: 42
Carti citite: 147