Recenzie Oscar si Tanti Roz scrisa de "crissis95"Recenzie Oscar si Tanti Roz scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Oscar si Tanti Roz 13.17 lei *
Oscar si Tanti Roz 18.4 lei *
Oscar si Tanti Roz 21.85 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Oscar si Tanti Roz
Autor (i): Eric-Emmanuel Schmitt
crissis95 crissis95 pe 2017-11-04 08:14:23 Rating:

Cea mai citită poveste a autorului, nuvelă ce a fost adaptată atât pentru scenă, cât și pentru marele ecran.
Oscar, un băiețel de 10 ani bolnav de leucemie, își va trăi ultimele zile într-un mod aparte; află de stadiul bolii sale printr-o greșeală, iar ura față de părinții care nu au avut curaj să îi spună în față vestea tristă crește până în momentul în care “Tanti roz” îl îndeamnă să îi scrie lui Dumnezeu câte o scrisoare pe zi și are voie în fiecare scrisoare doar o dorință. Din ziua în care și-a auzit indirect ultimatumul, Oscar s-a hotărât ca fiecare zi să fie câte o decadă a vieții sale; astfel și-a trăit adolescența, s-a îndrăgostit, s-a căsătorit, a adoptat un “copil” și a făcut tot ceea ce se putea face.
Scrisoriile lui Oscar ne arată ce poate fi în mintea unui omuleț care nu mai are mult de trăit, dar face ceea ce mulți dintre noi uităm zi de zi - să ne trăim viața, să ne bucurăm de fiecare zi ca și cum ar fi ultima noastră zi și să nu uităm niciodată de cei care ne iubesc.
Fiecare dintre noi se poate pune în locul băiețelului; fiecare am avut vise, aspirații, dorințe și îndoieli; dar, care nu le-am luat probabil în calcul. În cazul lui Oscar, mâine poate să nu mai existe; așa că, el își trăiește fiecare clipă, pentru el contează ceea ce a simțit în momentul acela și încearcă să se bucure de ultimele sale clipe.
Probabil este una din lecturile pe care nu trebuie să le ratezi, poate pe moment nu vei simți nici cea mai mică încărcătură emoțională, dar așteaptă să treacă puțin timp, să reflectezi puțin asupra povestirii și vei vedea impactul care ți-l va produce.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!