Corespondenta. jurnale

scrisa de Mihail Bulgakov

Corespondenta. jurnale de Mihail Bulgakov Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Corespondenta. jurnale 18.8 lei *
Corespondenta. jurnale 23.4 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Mihail Bulgakov
Traducator (i): Ana-Maria Brezuleanu
Numar de pagini: 528 pagini
ISBN: 973-46-0288-8
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Scrisorile si fragmentele de jurnal din care se compune volumul, multa vreme inaccesibile publicului, surprind, cu o tragica luciditate, nesfarsitele tribulatii ale unui om a carui viata – personala si creatoare – este supusa presiunii insuportabile a istoriei. Criticat, hartuit, prada neajunsurilor de tot felul, Bulgakov ramane, in ciuda tuturor vicisitudinilor, un caz exemplar de verticalitate si de incredere in puterea mantuitoare a artei.

„Relatia lui Bulgakov cu Stalin ne permite sa intelegem noile reguli ale unei comunicari politice depersonalizate… Istoria operelor lui Bulgakov este istoria luptei lui Stalin pentru puterea politica absoluta. Iar una dintre cele mai tragice si mai utopice presupozitii ale lui Bulgakov a fost credinta ca motivatia personala si cea politica ar putea coincide si ca pe aceasta baza comunicarea intre doua persoane ar fi posibila oriunde si oricand.” (Ilona Kiss)


Carti similare cu Corespondenta. jurnale

Jurnalul portughez

Jurnalul portughez

de Mircea Eliade

mai mult
Lady Sings the Blues

Lady Sings the Blues

de Billie Holiday, William Dufty

mai mult
Fata de laborator

Fata de laborator

de Hope Jahren

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!