Jurnal 2003 - 2009

scrisa de Oana Pellea

Jurnal 2003 - 2009 de Oana Pellea Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Jurnal 2003 - 2009 22.08 lei *
Jurnal 2003 - 2009 30.4 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Oana Pellea
Numar de pagini: 220 pagini
ISBN: 978-973-50-2436-9
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Uneori, editorii publica un autor „fara nume“ pentru ca au incredere in calitatile cartii lui. Sau invers, publica o carte proasta doar pentru ca autorul „are nume“. Insa visul oricarui editor este sa aiba, simultan, o carte buna si un nume de autor cunoscut. Jurnalul actritei Oana Pellea, descoperit si prezentat acum cititorilor de criticul literar Ioana Parvulescu, e un astfel de vis.

„Draga Oana, m-a uimit sa gasesc in notatiile tale lucrul pe care numai scriitorii adevarati il au: amprenta stilistica. Jurnalul tau are un ton inconfundabil si, pentru ca nu rezulta din el ca ai experienta scrisului, nu pot decat sa constat ca ai talent. Cuvintele tale au mimica, au gestica, au tot ce le trebuie. si inteligenta. E la un moment dat, spusa in treacat, o fraza care m-a facut sa tresar, despre o musculita care se afla pe clape si despre nevoia ta de a gasi acele litere, acele cuvinte care sa nu striveasca gaza. Un balet salvator al degetelor pe clapele computerului. Mi se pare o frumoasa metafora a miezului ascuns al jurnalului tau: gasesti cuvintele in stare sa nu ucida viata din lumea efemeridelor care suntem. Jurnalul iti va aduce, indraznesc sa cred, o multime de prieteni. E un jurnal care face bine.“ (Ioana Parvulescu)


Carti similare cu Jurnal 2003 - 2009

Marturii pentru judecata de apoi adunate din gulagul romanesc

Marturii pentru...

de Radu Marculescu

mai mult
Amintiri din pribegie

Amintiri din pribegie

de Neagu Djuvara

mai mult
Copii - dusmani ai poporului

Copii - dusmani ai...

de Lacramioara Stoenescu

mai mult



Recenzii

Oana (ReteteTV.ro) Oana (ReteteTV.ro) pe 2016-11-02 13:43:05 Rating:

Jurnalul Oanei Pellea dezvăluie un om sensibil, religios și foarte uman. Chiar dacă nu este o capodoperă literară și nici măcar un jurnal tipic, prin ceea ce scrie/mărturisește, actrița Oana Pellea se dezvăluie cititorului așa cum este: bucuroasă pentru un monitor nou, tristă pentru pierderile din viața ei, admirativă pentru cei care muncesc pământul (”Am un respect dureros față de oamenii...

Citeste mai mult

Gavrilut Roxana Gavrilut Roxana pe 2014-08-16 18:11:54 Rating:

Oana Pellea s-a născut la 29 ianuarie 1962 în Bucureşti, fiind fiica Domnicăi Mihalela şi a celebrului actor Amza Pellea. A studiat la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică , actualul UNATC şi a terminat studiile în promoţia 1984 , la clasa profesorului Sanda Manu.

Actriţa Oana Pellea ne mărturiseşte că ’’Din păcate, trebuie sa ne luăm cu noi peste tot. Ce odihnitor ar...

Citeste mai mult

Laura Laura pe 2011-05-23 16:02:39 Rating:

Am auzit multe despre acest Jurnal al Oanei Pelea, imediat mi-am dorit sa-l citesc, dar neavand cartea, in scurt timp am uitat. Asta pana acum cateva zile, cand, cautand o carte, am dat peste aceasta si nu mi-a venit sa cred ca am gasit-o. Desi mai aveam o carte inceputa nu am rezistat prea mult fara sa o citesc.

Nu va asteptati sa gasiti un jurnal tipc, asa cum poate...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

lindemona
Recenzii: 2
Carti citite: 32

Laura
Recenzii: 42
Carti citite: 147

Andrei Andreea
Recenzii: 5
Carti citite: 85