Cazul magheru

scrisa de Mihail Drumes

Cazul magheru de Mihail Drumes Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cazul magheru 22.4 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Art
Autor (i): Mihail Drumes
ISBN: 973-7678-53-2
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Incheiasem o conversatie cu constiinta mea, sa-mi procur chiar prin furt suma de care aveam nevoie...Eu, binenteles, chiar in ipoteza ca as fura, nu ma consider nici o clipa hot. Nu folosesc banii in scopuri personale (imi repugna desfatarea ori dezmatul), ci pentru binefacerile umanitatii.

"Acu-i acu! gandeam... Cunosc locul unde sunt ascunsi banii, dar cum sa fac, ce mijloc sa folosesc pentru a-i trece in posesia mea?''"Ucide-l!... racni alta fiinta din mine. Nu da inapoi! A cutezatorilor e lumea!'' M-am ingrozit. Sa ucid? (Arunca-l pe fereastra!) Dumnezeule, sa suprim cu mainile astea o faptura omeneasca? (Nu te poticni de un cadavru!) Eu, care nu stiu decat sa smulg viata din gheara mortii, tocmai eu sa... (In laturi cu pretexte neroade! Cine ar cuteza sa banuiasca pe un medic ca a ucis ca sa prade!).

Da, savarsisem crima intr-un acces de somnambulism. Monstrii adancurilor mele insondabile gasisera aceasta cale deschisa, fara a se impiedica de barierele constiintei in stare de veghe...


Carti similare cu Cazul magheru

Crimele lui van gogh

Crimele lui van gogh

de Jose Pablo Feinmann

mai mult
Ghici cine urmează

Ghici cine urmează

de M. J. Arlidge

mai multRecenzii

Silvia1988 Silvia1988 pe 2014-12-28 15:05:38 Rating:

"Cazul Magheru”, desi cu o pronuntata tenta de roman politist, nu poate fi inscris per ansamblu in aceasta categorie. Mihail Drumes mi se pare genul de autor sentimental, care si in fata subiectelor “grele”, precum crima isi pastreaza viziunea idealista. Dar acesta nu e in nici un caz un minus al cartii.

Fiind inspirat din “Crima si pedeapsa”, Cazul Magheru nu copiaza in intregime...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

kidu24
Recenzii: 1
Carti citite: 96

cassady
Recenzii: 42
Carti citite: 105

Lavibas
Recenzii: 0
Carti citite: 61