Balada tristei cafenele

scrisa de Carson McCullers

Balada tristei cafenele de Carson McCullers Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Balada tristei cafenele 7.7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Leda
Autor (i): Carson McCullers
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Scrierile lui Carson McCullers (1917-1967) au fost adeseori descrise ca gotice, grotesti si bizare, dovedind o clara preocupare pentru morbiditate, dar si o imensa capacitate de umor, care joaca un rol vital in opera autoarei, la fel ca la Mark Twain si Faulkner. McCullers reuseste sa combine cu succes in opera sa oroarea cu umorul, intr-o viziune tragicomica asupra vietii. Este un tip special de umor, care isi are radacinile in originile sudiste ale scriitoarei; de altfel, McCullers considera ca aceasta viziune asupra vietii este comuna literaturii sudiste si celei ruse, "ieftinatatea vietii omenesti" fiind atitudinea dominanta in ambele. Rezultatul acestei atitudini il constituie cruzimea si suferinta care strabat literatura sudista - o juxtapunere indrazneata si aparent nemiloasa a tragicului cu comicul, a maretiei cu banalitatea, a sacrului cu obscenul, a sufletului omului in totalitatea lui cu un detaliu material. Farsa si tragedia se suprapun, iar efectele lor sunt simtite in mod simultan.


Carti similare cu Balada tristei cafenele

Un gentleman de ocazie

Un gentleman de ocazie

de Sebastian Barry

mai mult
Recuperatorul de suflete

Recuperatorul de suflete

de Michael Guinzburg

mai mult
Ce stia maisie

Ce stia maisie

de Henry James

mai mult



Recenzii

elena.ac elena.ac pe 2011-07-13 17:33:49 Rating:

Cei care doresc sa citeasca o carte a contrastelor atunci nu trebuie sa rateze "Balada tristei cafenele". Trebuie totusi mentionat ca nu vorbim de contraste flagrante pentru ca scriitoare adopta un stil realist. Umorul este aparte si reiese din constructia personajelor, a situatiilor si chiar din final. S-ar putea ca pentru cei obisnuiti cu happy-end-uri sa nu inteleaga...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

elena.ac
Recenzii: 2
Carti citite: 2