Al patrulea zid

scrisa de Sorj Chalandon

Al patrulea zid de Sorj Chalandon Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Humanitas Fiction
Autor (i): Sorj Chalandon
Traducator (i): Doru Mares
Numar de pagini: 276 pagini
ISBN: 978-973-689-743-6
Anul aparitiei: 2014
Descriere: O carte de o forta rara, in care arta transcende, fie si pentru o clipa, realitatea razboiului si a urii. Al patrulea zid, roman nominalizat la Premiul Goncourt in 2013, i-a adus lui Sorj Chalandon doua premii importante: Premiul Goncourt des lycéens si Premiul Liste Goncourt – le Choix Roumain.

Al patrulea zid este un roman despre „violenta ca semn al slabiciunii“, cum ar spune unul dintre personajele-cheie, regizorul grec Samuel Akounis, militant impotriva coloneilor in tara sa si apoi refugiat la Paris. O pledoarie implicita impotriva violentei cunoscute de cand lumea, de la povestea Antigonei, de pilda: Antigona lui Sofocle, dar si a lui Jean Anouilh. Pentru a indeplini ultima dorinta a prietenului sau Sam, Georges, studentul uluit de lumea in care traieste, sfasiat intre traditie, revolutie si datorie, incearca sa puna in scena piesa lui Jean Anouilh intr-un teatru deloc conventional: teatrul de razboi din Beirutul anului 1982, in care devine la randu-i actor. Ramanem insa, chiar si dupa incheierea acestei cutremuratoare povesti, cu o intrebare: Antigona cine este? Doar preafrumoasa palestiniana Imane, unul cate unul, actorii imposibilului spectacol printre ruinele Beirutului, Georges ori fiecare personaj al tragediei de pe tarmurile Mediteranei?


Carti similare cu Al patrulea zid

Patria m-a facut om

Patria m-a facut om

de Graham Greene

mai mult
Tunelul de la alberg

Tunelul de la alberg

de Anthony Feek

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!