Histopatologia hepatitelor cronice virale

scrisa de Florica Staniceanu, Adrian Streinu Cercel, Sabina Zurac

Histopatologia hepatitelor cronice virale de Florica Staniceanu, Adrian Streinu Cercel, Sabina Zurac Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Medicala
Autor (i): Florica Staniceanu, Adrian Streinu Cercel, Sabina Zurac
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Prezentare: Datorita avalansei de descoperiri recente in domeniul hepatologiei, in special al hepatitelor cronice virale, rolul punctiei-biopsii hepatice s-a schimbat permanent in ultimii ani. In lucrarea de fata, autorii supun atentiei un studiu efectuat pe un lot de peste 1 000 de pacienti diagnosticati cu hepatite virale la care a fost efectuata biopsie hepatica in decursul a trei ani. Investigarea materialului a fost realizata prin metode histopatologice uzuale, coloratii speciale si, in cazuri selectionate, teste imunohistochimice si microscopie electronica. Concluzia studiului este ca, admitand chiar un grad de implicare subiectiva in discutie, argumente obiective sustin faptul ca, in ciuda metodelor de diagnostic moderne, punctia–biopsie hepatica ramane standardul de aur al diagnosticului in hepatitele cronice.

Cuprins: Histologia ficatului. Date generale despre lotul studiat. Clasificari in hepatita cronica. Modificari histopatologice in hepatita cronica virala. Corelatii anatomoclinice in hepatita cronica virala. Corelatii etiopatologice in hepatita cronica virala. Retetele coloratiilor utilizate. Tehnica de reprocesare pentru microscopie electronica a tesuturilor din blocuri de parafina.

Adresabilitate: Medici anatomo-patologi, internisti, infectionisti, rezidenti.


Carti similare cu Histopatologia hepatitelor cronice virale

Adolescentii. sanatatea optima de-a lungul vietii (volumul 3)

Adolescentii....

de Marin Gh. Ciobanu

mai mult
Bolile aparatului respirator si tratamentul naturist

Bolile aparatului...

de Viorel Olivian Pascanu

mai mult
Leptospiroza umana - o infectie grava care se aseamana cu multe afectiuni

Leptospiroza umana - o...

de Nicoleta Andreescu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!