Chimie farmaceutica. volumul i

scrisa de Elena Hatieganu

Chimie farmaceutica. volumul i de Elena Hatieganu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Chimie farmaceutica. volumul i 64.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Medicala
Autor (i): Elena Hatieganu
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Prezentare: Pornind de la progresele importante inregistrate in ultimii ani in domeniile biologiei, farmacologiei, ingineriei genetice, care au dus, la randul lor, la obtinerea unor medicamente foarte active in ceea ce priveste actiunea terapeutica, avand specificitate de actiune selectiva, autorii au elaborat aceasta lucrare, in 2 volume, facand posibila introducerea celor interesati in lumea medicamentelor de sinteza, domeniu atat de vast si de complex. Volumul I prezinta substantele farmaceutice dupa criteriul clasificarii farmacologice, folosind ca surse de informare normele internationale si cele mai recente date bibliografice de specialitate, precum si Farmacopeea Romana, editia a X-a. Fiecare substanta farmaceutica este prezentata cu denumirea comuna internationala, denumirea chimica si cateva denumiori comerciale, iar, pentru unele substante sunt prezentate cate o metoda de sinteza, principalele proprietati fizice si chimice, utilizarile terapeutice, modul de administare, dozele uzuale, aspectele farmacologice, mecanismele de actiune, efectele adverse si toxicitatea.

Cuprins: solventi si substante auxiliare folosite la preparareaamentelor. Antiseptice si dezinfectante. Sulfamide bacteriostatice. Antibiotice. Medicamente utilizate in tratamentul tuberculozei. Medicamente antihelmintice. Medicamente antiamibiene. Medicamente antivirale. Medicamente antifungice si antitricomonazice. Medicamente antimalarice. Medicamente antineoplazice. Medicamente cu actiune asupra sistemului nervos central. Anestezice locale.Adresabilitate: Farmacisti, rezidenti, studenti in farmacie si medicina.


Carti similare cu Chimie farmaceutica. volumul i

Hipertensiunea arteriala

Hipertensiunea arteriala

de Ion I. Bruckner

mai mult
Manual de dietetica in practica medicala curenta

Manual de dietetica in...

de Albert Francois Creff

mai mult
Bazele fitoterapiei

Bazele fitoterapiei

de Dr. Scarlat Mihai-alin, Monica Tohaneanu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!