Aparatul dento-maxilar, formare si dezvoltare, editia a ii-a

scrisa de Gheorghe Boboc

Aparatul dento-maxilar, formare si dezvoltare, editia a ii-a de Gheorghe Boboc Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Medicala
Autor (i): Gheorghe Boboc
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Prezentare: Aparuta la peste doua decenii de la prima editie, cea de-a doua editie a prezentei lucrari cuprinde, ca principala modificare, introducerea la sfarsitul primei parti a unui capitol nou, in care sunt expuse concepte de ansamblu privind cresterea si dezvoltarea aparatului dentomaxilar si a fetei. Lucrarea este deosebit de importanta pentru cunoasterea de catre ortodonti a fenomenelor complexe ale formarii aparatului dentomaxilar, ale cresterii si dezvoltarii sale. Numeroase semnale receptionate atesta utilitatea si actualitatea notiunilor prezentate, confirmate si prin datele studiilor efectuate in aceasta perioada si publicate in literatura de specialitate.

Cuprins: Partea I: Fenomenologia formarii si dezvoltarii aparatului dentomaxilar. Formarea fetei si aparatului dentomaxilar. Formarea si dezvoltarea sistemului dentar. Mecanismele cresterii si dezvoltarii osoase la nivelul aparatului dentomaxilar. Dinamica dentitiei, arcadelor dentare si ocluziei. Concepte privind cresterea si dezvoltarea dentomaxilofaciala. Partea a II-a: Rolul factorilor functionali in dezvoltarea aparatului dentomaxilar. Corelatiile dintre respiratie si dezvoltarea aparatului dentomaxilar. Rolul masticatiei in dezvoltarea aparatului dentomaxilar. Rolul deglutitiei in dezvoltarea aparatului dentomaxilar si in producerea anomaliilor dentomaxilare. Functia fonatorie si aparatul dentomaxilar. Factorul muscular si relatiile sale cu sistemul dentomaxilofacial. Factorii echilibrului orofacial


Carti similare cu Aparatul dento-maxilar, formare si dezvoltare, editia a ii-a

Quick and easy. masajul

Quick and easy. masajul

de Beata Aleksandrowicz

mai mult
Tratat de algeziologie

Tratat de algeziologie

de Ostin C. Mungiu

mai mult
Patologia actuala in nefrologia pediatrica

Patologia actuala in...

de Mihaela Balgradean

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!