Omenia si frumusetea cea dintai

scrisa de Gheorghe Racoveanu

Omenia si frumusetea cea dintai de Gheorghe Racoveanu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Predania
Autor (i): Gheorghe Racoveanu
Numar de pagini: 28 pagini
ISBN: 9789738878198
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Aparuta initial ca o comunicare adresata Congresului International de Studii al Societatii Academice Romane, tinut la Venetia in 1961, „Omenia si frumusetea cea dintai” analizeaza o trasatura a poporului roman din perspectiva theologica si etnografica. Santem purtati astfel intr-o Scara sui-generis ce urca de la „iubirea de oaspeti” si „iubirea de straini,” prin „viata in Hristos,” „omenie si (non)violenta,” „ranile pacatelor si frumusetea cea dintai” catre „omenie si sfintenie” - caci „omenia este rezultatul trairii Romanesti a adevarului Evangheliei.”

 

biografie

George Racoveanu, scriitor, publicist si theolog ortodox nascut chiar la inceput de veac XX, in 1900; absolveste, in perioada interbelica, Facultatea de Theologie si apoi cea de Filosofie la Bucuresti, devenind mai apoi redactor la „Cuvantul” lui Nae Ionescu si cofondator impreuna cu acesta al revistei theologice „Predania.” Dupa 1944, continua in exil o sustinuta activitate publicistica, curmata doar de moartea sa din 1 Mai 1967.


Carti similare cu Omenia si frumusetea cea dintai

Omenia si frumusetea cea dintai

Omenia si frumusetea...

de Gheorghe Racoveanu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!