Vesti bune de la editura Litera!

de / December 23rd, 2014 / 242 vizualizari

Prietenii de la editura Litera incheie anul 2014 cu vesti bune! Nu numai ca au avut un numar considerabil de titluri publicate, dar anul viitor se anunta plin de surprize.

Zepelin Litera 25_Gaudeamus

Au publicat peste 520 de titluri, intr-un tiraj total de 5,18 milioane de exemplare. Cele mai bine vandute titluri au fost ale autoarei Alice Munro: Ura, prietenie, dragoste, casatorie, Fugara si Draga viata, vandute in 25 000 de exemplare, Seria Crossfire, care cuprinde volumele Atractia, Revelatia, Implinirea, de Sylvia Day, cu 15 000 de exemplare vandute, si Razbunarea Geografiei, de Richard Kaplan, cu 8 000 de exemplare.

Dintre titlurile pentru copii, cele mai bine vandute au fost: Disney. Regatul de gheata,Violetta. Agenda mea de scoala, Violetta. Retetele Violettei si Cartea de aur a celor mai frumoase povesti.

Cifra de afaceri in 2014 este de peste 10 milioane de euro.

Pe langa un an bogat in aparitii editoriale, 2014 a fost si un an aniversar, Litera sarbatorind 25 de ani de existenta. De la infiintare si pana acum, personalul Editurii Litera a sporit de la 3 angajati la 154, se afla in top trei edituri din Romania si a publicat peste 4 300 de titluri, cu un tiraj total de circa 48 de milioane de exemplare, suficiente cat sa umple o data si jumatate cea mai mare biblioteca din lume, Biblioteca Congresului SUA.

Anul viitor, Editura Litera va continua sarbatoarea acestui sfert de secol de carti prin campanii de incurajare a cititului, oferte speciale si titluri noi de cea mai buna calitate. Noaptea cartilor deschise sau E coada la carte sunt doar o parte dintre campaniile consacrate Litera, cu peste 10 000 de participanti, pe care le vom organiza si in 2015.

Printre titlurile noi ale anului 2015 se vor numara: Sticletele de Donna Tart, carte castigatoare a Premiului Pulitzer 2014, Drumul ingust catre Nordul indepartatde Richard Flanagan, carte castigatoare a Premiului Man Booker 2014, un nou titlu de Richard Kaplan, autorul bestsellerului Razbunarea Geografiei, Capitalul in secolul al XXI-lea de Thomas Piketty, cea mai citata carte de economie in 2014, si una dintre cele mai bune carti ale anului, in opinia lui Bill Gates, Supravegherea globala. Cazul Snowden, serviciile secrete americane si consecintelede Glenn Greenwald, capodopera literaturii norvegiene si revelatia anului 2014 a literaturii europene – Lupta mea, roman autobiografic in 6 volumede Karl Ove Knausgård.

Litera va lansa o noua colectie, CEO must read, cu autori foarte importanti: Patrick Lencioni, Warren Buffett, Sheryl Sandber sau Gary Keller.

O alta veste care ne-a bucurat tare mult e ca Litera va continua colectia Clasici Moderni, cu mari autori ai literaturii universale – Somerset Maugham, Kurt Vonnegut, Graham Greene, George Bernard Shaw, Franz Kafka -, colectia de sanatate si sport, cu un nou titlu pentru pasionatii de alergat, incepatori si avansati – o noua enciclopedie DK: Manual complet de alergare, seria Agatha Christie, cu cinci titluri noi, seria Bucatari celebri, seria de carti de calatorie National Geographic. Editura Litera va celebra 70 de ani de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial cu noi aparitii in colectia de succes Bestseller, precum si cu o serie de 10 volume bogat documentate si superb ilustrate, pe aceasta tema.

Un singuru lucru va mai spunem: stati cu ochii pe Litera. Noi le dorim tot ce e mai bun si mai frumos pe lume! La multi ani!

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul urmator

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare