Paulo Coelho, oferta de 100.000 dolari pentru dreptul de difuzare a filmului “The Interview”

de / December 22nd, 2014 / 160 vizualizari

Paulo-CoelhoScriitorul brazilian Paulo Coelho a oferit studiourilor Sony Pictures suma de 100.000 de dolari pentru drepturile asupra filmului “The Interview”, pe care doreste sa il difuzeze gratuit pe blogul sau.

Oferta a fost facuta pe contul de Twitter al scriitorului, la o zi dupa ce Sony Pictures a anuntat anularea lansarii peliculei, ca urmare a unor amenintari teroriste primite din partea unui grup de pirati cibernetici – Guardians of Peace (GOP). Amenintarile primite vizeaza proprietarii de cinematografe si spectatorii americani: “Va vom arata foarte clar, in toate locurile in care «The Interview» va fi difuzat, mai ales in timpul avanpremierei, ce destin tragic ii asteapta pe cei care vor sa glumeasca pe seama terorii”, se afirma in comunicatul emis de GOP, redactat intr-o engleza defectuoasa.

“In curand, lumea va vedea ce film prost a facut Sony Pictures Entertainment. Lumea va fi plina de temeri. Aduceti-va aminte de 11 septembrie 2001. Va recomandam sa va tineti la distanta de acele locuri (in care va fi proiectat filmul). Iar daca locuinta voastra este in apropiere, ar trebui sa plecati de acasa. Tot ce se va petrece in zilele viitoare va fi din vina SPE. Lumea intreaga va denunta Sony”.

Filmul “The Interview”, o comedie-satira cu James Franco si Seth Rogen in rolurile principale, despre un complot fictiv al CIA care vizeaza asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-un, ar fi trebuit sa fie lansat in Statele Unite de Craciun. “S-a creat un precedent teribil. Este o amenintare care a dat rezultate. E ca si cum teroristii ar castiga, iar cu teroristii nu negociezi. Am trait intens cazul Salman Rushdie si scandalul generat de volumul sau «Versetele satanice», dar acum este inca si mai grav”, a declarat Paulo Coelho, intr-un interviu publicat pe site-ul cotidianului brazilian O Globo.

Sursa: Mediafax
Sursa foto

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare