Un copil de sapte ani a lansat un volum cu o suta de povestiri

de / July 27th, 2010 / 269 vizualizari

Un copil de sapte ani, din Iasi, a lansat, vineri, un volum de povestiri, intitulat “Povestile mele de pe vremea cand nu stiam sa scriu”, care cuprinde o suta de istorioare pe care le-a spus pana la aceasta varsta.

Cele o suta de povesti inventate de baiat au fost inregistrate de tatal sau, iar apoi transformate in texte.

“Eu spuneam si tata a inregistrat”, a spus copilul.

Tatal lui Dragos Merisca a afirmat ca in volum au fost incluse doar povestirile care i s-au parut mai interesante.

“Asa cum altii isi fac filmari cu copiii lor, eu am inregistrat. O parte dintre ideile lui care mi s-au parut mai interesante, le-am cules si le-am transformat in texte”, a declarat tatal copilului.

La lansarea cartii au participat scriitorii Liviu Antonesei si Nicoleta Dabija, precum si psihologul Bogdan Neculau.

“Dragos este dovada cea mai buna ca, intr-un fel, toti copiii sunt geniali. Exista o potentialitate infinita la un copil normal, problema este ce facem cu potentialul respectiv. Dragos este unul dintre cei norocosi, pentru ca a avut cine sa se ocupe de acest potential”, a declarat Liviu Antonesei.

Copilul a spus ca vrea sa devina arhitect, adaugand insa ca are in minte si alte povesti care vor aparea intr-o alta carte.

Sursa

# # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare