Sediul editurii Curtea Veche a fost spart luni noapte, patrimoniul editurii a fost sechestrat

de / July 22nd, 2010 / 513 vizualizari

Sediul editurii Curtea Veche din Bucuresti a fost spart in noaptea de luni spre marti, in jurul orei 3.00, de circa 20 de “interlopi”, care au sechestrat tot patrimoniul editurii, a declarat pentru MEDIAFAX directorul acesteia, Irene Arsene.

“In noaptea asta (luni spre marti, n.r.), in jurul orei 3.00, a fost spart sediul editurii Curtea Veche de catre niste batausi de profesie, de fata cu politia. In acest moment, tot patrimoniul editurii este sechestrat. Nu putem ajunge la niciun document al nostru. Au fost aruncati cainii si omul de serviciu si au fortat usa. A fost luata editura cu japca de niste interlopi ai mafiei imobiliare”, a spus Irene Arsene.

Ea acuza politia de “complicitate” cu “interlopii” care au spart sediul editurii, situat in strada Ion Mincu, nr. 11, Bucuresti. “Dupa ce Politia a anulat avizul firmei de paza care, sambata, a venit la sediul editurii si a blocat usile cu lanturi, cel care spune ca este proprietar, Schalli Alexandru, a venit de aceasta data cu lumea interlopa si duritatea lor este mult mai mare. Am fost aruncati din editura, iar eu am fost agresata. Cand am sunat la 112 ca sa anunt ca editura este sparta, in prezenta Politiei, eu nu am putut sa intru in editura. Mai mult, echipajul de politie a iesit din sediu si a sustinut ca nu a fost spart nimic, desi noi am fost de fata cand sediul editurii a fost spart. Deci lumea interlopa actioneaza impreuna cu politia. A fost o intalnire a unor clanuri de mafioti si, fara sa fie deranjati de nimeni, si-au putut manifesta forta brutala fata de o rezistenta culturala”, a afirmat Irene Arsene.

Potrivit lui Arsene, editura Curtea Veche isi desfasoara activitatea in sediul din strada Ion Mincu, nr. 11, Bucuresti, de la infiintare, respectiv din anul 1998. “Editura are un contract de chirie cu Primaria sectorului 1”, spune Irene Arsene, precizand ca nu a vazut niciun document al celui care spune ca este proprietar.

“Noi suntem cei intrebati de documente. Noi avem un document de inchiriere si posesie, care se pare ca nu mai are nicio valoare. Daca era proprietar, trebuia sa vina cu un executor judecatoresc”, explica directorul editurii Curtea Veche.

Mai mult, Irene Arsene precizeaza ca respectiva cladire din Ion Mincu nr. 11 este obiectul unui litigiu care dureaza de 10 ani si care nu este solutionat. “Avem un termen pentru luna decembrie la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in acest litigiu care dureaza de 10 ani. Pana acum normele si legile au putut fi respectate. O editura nu poate sta, insa, in calea mafiei imobiliare. Dar de aici si pana la a fi aruncat in strada noaptea e cale lunga”, spune Arsene.

Potrivit informatiilor detinute de Irene Arsene, Schalli Alexandru ar avea “o hotarare intermediara eliberata de Administratia Fondului Imobiliar(AFI)”. “La Primarie am trimis juristii. In acest caz, AFI a facut un abuz”, spune Irene Arsene.

Ea a mai spus ca, in momentul de fata, exista in curtea editurii un grup de oameni, printre care si cel care spune ca este proprietar. “Interlopii s-au retras odata cu aparitia zorilor. Trei dintre ei sunt ascunsi insa in casa”, a mai spus Arsene. “Editura Curtea Veche este in fata unui faliment, pentru ca nu poate lucra. De sambata, mai mult timp am petrecut la Politie decat acasa. Ni se explica ce nu poate face Politia. Pe noi, in momentul de fata, ne intereseaza sa ne recuperam bunurile, calculatoarele sunt pline de date, de manuscrise si mi-as dori sa fie sigilate”, a explicat directorul editurii Curtea Veche, Irene Arsene.

Totodata, editura Curtea Veche intentioneaza sa organizeze, marti sau miercuri, o conferinta de presa. De asemenea, editura Curtea Veche face apel la autorii sai sa organizeze impreuna “o mica rezistenta in fata acestei faradelegi”. “Avem deja o adeziune. O sa o trimitem in atentia autoritatilor statului roman, cerandu-le sa nu lase asemenea abuz fara solutie”, spune Irene Arsene.

Sediul din Bucuresti al editurii Curtea Veche a fost blocat si sambata dimineata, de o firma de paza, care a pus lanturi la usile si portile cladirii, o angajata a institutiei fiind retinuta in interiorul imobilului, a declarat pentru MEDIAFAX la momentul respectiv directorul editurii, Irene Arsene.

La momentul respectiv, Irene Arsene a spus ca sambata, in jurul orei 5.45, aproximativ 20 de persoane, majoritatea din partea firmei de paza Civis SRL, au intrat in sediul editurii si au pus lanturi la usi si la porti, fara sa lase pe nimeni sa intre sau sa iasa din imobil.

Curtea Veche este una dintre cele mai importante edituri din Romania.

Sursa.

# # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

3 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare