diagram prize 2017

Titlul anului 2017: The Commuter Pig Keeper

de / October 6th, 2017 / 66 vizualizari

Micile bucurii ale vieții: căutările pe Google legate de premiul Diagram 2017 să genereze, în sfârșit, rezultate. Am avut câteva emoții cum că premiul meu preferat nu se va mai acorda în acest an, dar iată că astăzi așteptarea a luat sfârșit. Când toată lumea vorbește despre premiul Nobel (felicitări Kazuo Ishiguro!), eu vreau să vă atrag atenția asupra unui alt laureat: Michaela Giles și al ei ghid pentru crescătorii de porci, “The Commuter Pig Keeper-A Comprehensive Guide to Keeping Pigs When Time Is Your Most Precious”.

diagram prize logoPlecând, probabil, de la principiul: “așa de puțin timp, atât de mulți porci de crescut”, cartea Michaelei Giles a reușit să atragă 40% din voturile publicului, câștigând detașat, cum nu s-a mai întâmplat de aproape un deceniu. Pe lista scurtă s-au regăsit și alte tilturi cu potențial, precum “Love Your Lady Landscape”– care încurajează cititorii să se reîntoarcă la acele vremuri când spațiul dintre coapsele unei femei era considerat un portal al puterii – și “Nipples on My Knee” – o culegere de povestiri strânse de-a lungul a 25 ani de experiență în lucrul cu oile.

Deși nicio recompensă financiară nu este oferită câștigătorului, Michaela Giles s-a declarat încântată de rezultatul votului, mai ales că această victorie vine ca o încununare a unei alte reușite recente: porcii ei au ieșit campioni la West Sussex’s Weald and Downland, o competiție dedicată raselor rare.

The Commuter Pig Keeper este cel mai nou titlu dintr-o listă lungă de titluri cu tematică animală care au câștigat premiul Diagram de-a lungul anilor, începând chiar cu prima ediție, din 1978: Proceedings of the Second Internațional Workshop on Nude Mice. Horace Bent, jurnalist la The Bookseller, a declarat, în acest sens: “Cine ar putea să uite foștii câștigători, precum Developments în Dairy Cow Breeding: New Opportunities to Widen the Use of Straw în 1998, Bombproof Your Horse din 2004, Goblinproofing One’s Chicken Coop din 2012 și, preferatul meu, The Big Book of Lesbian Horse Stories din 2003?”

La modul cel mai serios, cum să nu aștepți cu nerăbdare nominalizările pentru premiul Diagram? Găsiți aici lista completă a titlurilor care s-au remarcat în cele 37 de ediții (nu s-a acordat niciun premiu în 1987 și 1991).

Sursa
Sursa foto

# # # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare