gaudeamus

Târgul de carte Gaudeamus 2017 și o toamnă nemelancolică

de / November 20th, 2017 / 603 vizualizari

Acest lucru chiar s-a întâmplat, nu e doar o invenție pentru introducerea articolului:

Am visat acum două nopți că eram la târgul de carte Gaudeamus, mă plimbam printre standuri și aveam o listă luuungă cu cărți de cumpărat. Eram entuziasmată și fericită. A fost un vis fain și, dacă majoritatea viselor nu prea se împlinesc, aș zice că acesta are mari șanse.

Pentru mine, această toamnă e lipsită de melancolie. Nu-mi pasă că vremea își arată cele mai mohorâte fețe posibile, dispoziția este una agreabilă iar târgul de carte Gaudeamus 2017 reprezintă încă un eveniment mișto și mult așteptat, prin care voi sărbători asta. Vă invit și pe voi în acest an la târg, între 22 – 26 noiembrie, mai ales că editurile ne-au pregătit o sumedenie de surprize. Și vă doresc o toamnă nemelancolică, la fel ca a mea!

Testamentul lui Abraham - Igor Bergler

Patriotii - Sana Krasikov

Mica enciclopedie Lykke - Meik Viking

 

 

 

 

 

 

 

 

Editura Litera este prezentă la târg cu multe titluri suficient de bune cât să convertească ne-cititorii în cititori. Astfel, în cadrul târgului Gaudeamus din această toamnă, la standul Litera are loc lansarea oficială a bestseller-ului “Testamentul lui Abraham”, scrisă de Igor Bergler. Recunosc, nu am avut o curiozitate deosebită în privința acestei cărți, însă entuziasmul generalizat mă va determina să o citesc și eu, probabil, după ce se mai risipește febra cu ea. Alte titluri promițătoare cu care ne vom întâlni aici sunt: “Patrioții” de Sana Krasikov – o autoare inclusă pe lista Granta a celor mai tari romancieri americani, “Crima din Orient Express” – capodoperă bine-cunoscută de Agatha Christie, “Povești de seară pentru fete rebele” scrisă de Elena Favilli și Francesca Cavallo, “Tânărul neînfricat de la trapezul zburător și alte povestiri”, de William Saroyan. Iar dacă toate cărțile Literei nu vă vor adunce echilibrul mult dorit în viață, au și una care își propune exact acest lucru: autoarea Meik Wiking sosește în România pentru lansarea cărții “Mica Enciclopedie Lykke: În căutarea celor mai fericiți oameni din lume” – continuarea cărții “Mica Enciclopedie Hygge. Arta daneză a fericirii”. Aceasta reprezintă un ghid complet despre cum putem avea în viața noastră mai multă Lykke (fericire).

Orasul noua in flacari - Patrick Black

Arme matematice de distrugere - Catchy O'Neil

Wild Cards - George R.R. Martin

 

 

 

 

 

 

 

 

Editura Nemira îi va cuceri din nou pe iubitorii de literatură fantastică. În colecția SF&F sunt așteptate următoarele apariții: “Problema celor trei corpuri” de Liu Cixin, “Orașul nouă în flăcări” de J. Patrick Black, “Wild Cards”, antologie de George R. R. Martin și Melinda Snodgrass, despre cum ar fi lumea dacă supereroii ar exista cu adevărat. În colecția Babel va fi lansată “Porecla” de Jumpa Lahiri iar în colecția Anticipația – non-ficțiune avem: “Bun-venit în univers. Un ghid astrofizic, de Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss și J. Richard Gott, “Rose, de Marius Constantinescu, “Arme matematice de distrugere, de Cathy O’Neill.

Omul si simbolurile sale - C. Jung

Religii, valori si experiente de farf - A. Maslow

Romanovii - Simon Sebag

 

 

 

 

 

 

 

La editura Trei vom descoperi câteva cărți de referință în domeniul psihologiei. Noile apariții sunt: “Omul și simbolurile sale, Introducere în psihologia jungiană” de C.G. Jung, “Codul sufletului” de James Hillman, “Religii, valori și experiențe de vârf de A.H. Maslow, “Acasă nu te aude nimeni” – o carte despre depresia postnatală de Cara Aiken, “Formarea prin transformare: dincolo de prelegeri” de H.D. Stolovitch. În colecția Istorie, se lansează best-sellerul “Romanovii 1613 – 1918” de Simon Sebag Montefiore, saga care este deja celebră în întreaga lume, despre debutul comunismului în Europa de Est. Tot la standul editurii Trei îl regăsim pe Neil de Grasse Tyson și cartea sa “Astrofizica pentru cei grăbiți”. Mă bucură mult popularitatea cărților unui om care are atâtea lucruri interesante de spus.

La editura Pandora M vom întâlni numeroase titluri din colecțiile StArt și Literati, printre care și: “Așa-zisa răpire a Prințului Oleomargarină” de Mark Twain (colecția Literati), O istorie a imaginilor. De la pictura rupestră la ecranul de computer”, de David Hockney & Martin Gayford (colecția StArt). De asemenea, recomand o carte de dezvoltare personală care cred că își va găsi loc cât de curând în biblioteca mea: în colecția Lifestyle Publishing, “Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson.

 

Secretul regelui nemuritor - Mircea Tara

Restituirea - Anamaria Bancea

Biblia nihilista - Stefan Bolea

 

 

 

 

 

 

 

 

Editura Crux Publishing propune câteva cărți prin care cititorii sunt invitați să exploreze universuri literare necunoscute și fascinante. Titluri care cu siguranță vor stârni curiozitatea, promițând o abordare diferită a realității sau fanteziei. Acestea sunt: “Secretul regelui nemuritor” de Mircea Țara, “Povestiri de la marginea realității” – volumul 2, de Dan Rădoiu, “Restituirea” de Anamaria Bancea, “Recolta roșie” de Răzvan Coloja, “Biblia nihilistă” de Ștefan Bolea.

 

Muzica pentru cameleoni - Truman Capote

Adevarata carte cu pisicile lui Tocilescu

Anul potopului - Margaret Atwood

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu putea lipsi de la Gaudeamus Grupul editorial Art. Duminică, în data de 26 noiembrie, Ana Rotea și Florin Bican vor lansa cele două volume: “Juniorii” și “Seniorii” – premiate la Trofeul Arthur, în continuarea proiectului antologiilor Cărțile mele. Colecția de cărți illustrate Vlad și Cartea cu Genius ne promite de asemenea o serie de povești captivante, printre care și “Ziua în care a nins”, de Ezra Keats. Un proiect editorial demn de laudă al editurii este Ferma animalelor, o colecție de povești cu și despre animale, încasările fiind donate adăposturilor de câini și pisici. Alte noutăți la editura Art: “Muzică pentru cameleoni” de Truman Capote, “Când muritorii dorm”, de Kurt Vonnegut, “Anul Potopului” de Margaret Atwood, “Ușor cu pianul pe scări”, de Marin Sorescu, “Adevărata carte cu pisicile lui Tocilescu” de Alex Tocilescu (colecția Ferma Animalelor).

 

Crucile de la Sapanta - Roxana Mihalcea

Eminescu poem cu poem - Alex Stefanescu

Defecti - Cecelia Ahern

 

 

 

 

 

 

 

Editura All ne-a pregătit o serie de noutăți, precum și invitați de seamă la evenimentele de lansare. Cărțile pe care grupul editorial All ne invită să le așezăm în bibliotecile personale sunt: “Defecți” de Cecelia Ahern, “Houston, avem o problemă!”, de Kararzyna Grochola, “Eminescu, poem cu poem”, de Alex Ștefănescu (carte eveniment lansată în data de 25 noiembrie, ora 16:00 la Sala Bursa de Contacte) și “Crucile de la Săpânța”, de Roxana Mihalcea (lansarea are loc în data de 26 noiembrie, ora 13:30 la standul editurii All).

 

Jurnal de librar - Anca Zaharia

Dresoarea - Cristina Nemerovschi

Barbati pe tocuri - Marcel Manea

 

 

 

 

 

 

 

Editura Herg Bennet ne pregătește o serie de cărți proaspete și scrise cu talent, atât de autori români cât și străini. Dacă nu ați aflat încă, reiau cu surle și trâmbițe lansarea romanului “Jurnal de Librar”, al colegei noastre de la Serial Readers, Anca Zaharia. Asta ca să râdeți de personajele (100% reale) care pot pune piciorul într-o librărie, dar și să plângeți că ele există peste tot în jurul nostru. Alte apariții care sigur vă vor stârni interesul sunt: romanul “Dresoarea” de Cristina Nemerovschi, “Bărbați pe tocuri” de Marcel Manea, “Gâtsucit” de Cosmin Cârciova, “Dispariția din Silver Water” de Haylen Beck, “Duetul nostru întunecat” de Victoria Schwab, “Tu” de Caroline Kepnes.

De la palatul domnesc la palatul regal

Insemnari intime si politice - Adolf Hitler

Fiica lui Stalin - Rosemary Sullivan

 

 

 

 

 

 

 

Pe lângă numeroasele titluri și evenimente destinate copiilor, editura Corint are și câteva surprize pentru adulțil și adolescenți, în special în colecția Corint Istorie: cărțile “De la palatul domnesc de pe podul Mogoșoaiei la palatal regal de pe Calea Victoriei”, de Gabriel Badea-Păun, “Fiica lui Stalin” de Rosemary Sullivan, “Însemnări intime și politice” de Adolf Hitler.

 

Imoralitate constienta - Ramana Maharshi

Mindfulness pentru profesori - Patricia Jennings

Darul iubirii - Kahlil Giban

 

 

 

 

 

 

 

Editura Herald este de asemenea prezentă la târg și merită să vă opriți la standul ei. Cărțile cu teme spirituale se vor afla la loc de cinste. Evenimente de lansare: “Fii ceea ce ești”, “Imoralitate conștientă”, de Ramana Maharshi (eveniment de lansare – 23.11, ora 16:00) “Mindfulness pentru profesori”, de Patricia Jennings, (eveniment de lansare – 25.11, ora 13:15), “Darul iubirii” de Kahlil Giban (eveniment de lansare – 25.11, ora 15:45), “Cum să medităm”, de Kathleen McDonald (eveniment de lansare – 25.11, ora 17:30).

David Bowie - David Buckley

Oare o sa zboare - Pat Flynn

Sinceritate radicala - Kim Scott

 

 

 

 

 

 

 

Editura Publica propune câteva biografii interesante și cărți de non-ficțiune. Printre noutăți am găsit câteva remarcabile, numai bune pentru îmbogățirea culturii generale: “David Bowie” de David Buckley, reprezintă o biografie completă a celebrului cântăreț David Bowie, care promite că va face cititorii să asculte (din nou) albumele cântărețului. “Oare o să zboare?” de Pat Flynn este o carte-ghid pentru viitorii antreprenori, care arată cât potențial are o idee de afaceri și dacă merită să mergi pe acel drum. “Sinceritate radicală“, scrisă de Kim Scott rămâne în sfera business-ului, abordând tema managementului eficient. Fost director executiv la Google, cu siguranță Kim Scott are sfaturi prețioase pentru șefii care vor să fie leaderi adevărați.

Gaudeamus Junior

După cum bine știm, editurile niciodată nu-i uită pe cei mici, așadar amintim și câteva delicatese literare pentru copiii care vor fi prezenți la târgul Gaudeamus.

Harry Potter ordinul Phoenix - J.K. Rowling

Elmer si bunicul Eldo - David McKee

Lama lama in pijama - Anna Dewney

 

 

 

 

 

 

În colecția Disney a editurii Litera vom regăsi următoarele: volume noi ale seriilor “Soy Luna”, “Descendenții 2”, cărțile: “O poveste încâlcită”, “Tractorașul care voia să adoarmă”, de Carl-Johan Forssén Ehrlin, “În căutarea lui Moș Crăciun”, de Thierry Didieu, și cărți educative precum: “Ateliere Montessori și jocuri educative pentru copii. 52 de săptămâni de pedagogie activă în familie”, de Elsa Thiriot.

Între noutățile de la editura Nemi regăsim: “Dragonul de gheață” de George R.R. Martin, “Spărgătorul de nuci”, carte ilustrată de George Balanchine, seria “Lumea animalelor” (colecția Nemi explorator) de Olivia Brookes, “Lama lama în pijama”, de Anna Dewdney. Există și o colecție de cărți cu tematică de Crăciun, pe care copiii sunt invitați să le exploreze.

La editura Arthur apar de asemenea o serie de cărți de aventuri, ideale pentru copiii mai mari: “Harry Potter și Ordinul Phoenix” de J.K. Rowling, “Cronicile din Narnia VI” de C.S. Lewis, “Ursulețul Winnie Puh” de A.A. Milne și multe altele.

În colecția PanDA pentru preșcolari, regăsim o serie de cărți superb ilustrate: “Elmer și bunicul Eldo”, “Mog în întuneric,”, “Doi ursuleți panda timizi”, “Oul micului bufniță”, “Ursulețul alb ca neaua”.

Editura Corint va pregăti o serie de evenimente dedicate copiilor, în fiecare zi, denumite Atelier pentru copii: “Ceasul vrăjitoarelor” de Sibeal Pounder, “Basme și povești românești de autori consacrați”, “Domnișoara Goth și fantoma șoricelului”, de Chris Riddell, plus alte cărți minunate pe care cei mici le vor adora.

Harry Potter ordinul Phoenix - J.K. Rowling

Elmer si bunicul Eldo - David McKee

Lama lama in pijama - Anna Dewney

 

 

 

 

 

 

Și editura Cartea Copiilor a pregătit niște cărticele absolut adorabile, pe care cu siguranță le-aș achiziționa dacă aș deține un junior. Cele mai atractive sunt: “Când vine Crăciunul? 24 de povești de citit împreună în așteptarea Crăciunului” de Antonie Schneider, “O zi de iarnă cu familia Șoricel” și “Micul dejun cu familia Șoricel” de Kazuo Iwamura, “Crocodilul și dentistul” de Taro Gomi, “Singură la cumpărături” de Yoriko Tsutsui.

Programul evenimentelor:
http://www.gaudeamus.ro/ro/international/catalog/program_gibef2017.pdf

Sursă foto

# # # # # # # # # # # #

Silvia

Silvia este o cititoare si o visatoare, dar suficient de ancorata in realitate cat sa observe frumusetea din jur si sa scrie despre ea. Considera ca orice carte citita ofera o experienta valoroasa, iar imaginatia este un mijloc de transport sigur catre lumile ascunse in carti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare