Biliotecile vedetelor - Karl Lagerfield

Și vedetele citesc câteodată… și au biblioteci fabuloase

de / March 25th, 2019 / 235 vizualizari

Dacă aș fi o celebritate multi-milionară, cărțile s-ar afla cu siguranță în topul lucrurilor pe care aș cheltui mulți bani. Dar cum nu sunt, nu-mi rămâne decât să admir bibliotecile celor care au (sau au avut), pe lângă pasiunea legată de meseria lor, și pe cea a cititului.

Poate pentru majoritatea oamenilor, acest lucru e surprinzător. Cum se face că un mare creator de modă, actor sau cântăreț poate avea în paralel o afinitate pentru citit? Aceste persoane își petrec mare parte din viață înconjurați de public, în lumina reflectoarelor – un stil de viață exact opus unui cititor retras în camera lui. În plus, înclinația către lectură nu prea are legătură cu talentul, nu?

Eu cred că, dimpotrivă, cititul este unul dintre cele mai versatile hobby-uri. Cred că poți avea absolut orice meserie, de la inginer NASA până la lucrător REBU și în același timp să găsești în citit un refugiu, o ocazie de a-ți explora o altă latură a sinelui, diferită de cea cunoscută publicului larg sau celor care te cunosc cât de cât bine. Asta o dovedesc nu numai celebritățile care citesc, ci și oamenii din jurul meu, care sunt cititori de toate soiurile și cu personalități foarte diferite. Așa cum suntem și noi, membrii clubului Serial Readers, atât de diferiți unul de altul. Sau cum sunt deținuții care citesc în penitenciare. Sau cei închiși în carapacea lor, respectiv cei extrovertiți – găsești cititori în ambele tabere.

Revenind la celebrități, lipsa banilor nu-ți afectează libertatea de a citi, asta este clar. Însă îți afectează ocazia de a avea o încăpere imensă, ticsită cu sute de mii de cărți, cu mobilă vintage, cu colțuri pentru relaxare și citit, așa cum vedetele își pot face datorită posibilităților materiale.

Biliotecile vedetelor au devenit încăperi celebre datorită proprietarilor lor și îți taie respirația atunci când le vezi în fotografii, nu mai spun să ai ocazia de a le vizita. Iar proprietarii lor se pot lăuda, astfel, că și-au împlinit în totalitate pasiunea pentru citit (pe lângă multe alte lucruri ușor de realizat pentru ei).

Iată deci câteva dintre bibliotecile grandioase, care ar merita vizitate și în care probabil am visa să stăm la o cafea cu posesorii lor faimoși.

  1. Karl Lagerfield a fost posesorul a 300.000 de cărți, pe care le-a adunat de-a lungul vieții într-o impresionantă bibliotecă. Dintre toate celebritățile, Lagerfield este cu siguranță cel mai avid colecționar de cărți și o adevărată inspirație pentru orice cititor.

K. Lagerfield - biblioteca interior

2. George Lucas – creatorul francizelor “Războiul Stelelor” și “Indiana Jones”, precum și fondatorul companiei Lucasfilm, este un alt celebru colecționar, având în biblioteca sa, aflată la Skywalker Ranch, peste 27.000 de cărți. Pe lângă acestea, colecția sa include și filme, albume foto și articole de presă.

George Lucas - biblioteca

3. Michael Jackson. Fără îndoială Michael Jackson a excelat pe multiple planuri ale vieții sale destul de controversate. Regele Pop a fost un cititor înrăit, dovada pasiunii sale reprezentând colecția de peste 10.000 de cărți. Pe lângă mărturia unor librari din Los Angeles ai căror client fidel era, Michael deținea la Neverland o sumedenie de cărți, precum și anumite locuri în care prefera să se relaxeze citind.

biblioteca Michael Jackson

4. Diane Keaton. Cunoscuta actriță deține de asemenea o bibliotecă superbă, în reședința ei din Los Angeles, cu un stil arhitectural deosebit.

biblioteca Diane Keaton

5. Oprah. Vedeta americană este cunoscută pentru pasiunea sa în direcția cititului. De asemenea, Oprah colecționează ediții rare ale cărților preferate în biblioteca sa care arată pur și simplu uluitor.

biblioteca Oprah

Surse foto: mymodernmet.com; https://lithub.com; Pinterest

# # # # # # #

Silvia

Silvia este o cititoare si o visatoare, dar suficient de ancorata in realitate cat sa observe frumusetea din jur si sa scrie despre ea. Considera ca orice carte citita ofera o experienta valoroasa, iar imaginatia este un mijloc de transport sigur catre lumile ascunse in carti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare