Shakespeare si… fumurile

de / July 4th, 2011 / 94 vizualizari

Controversele legate de Shakespeare continua. Echipa de paleontologi care doreste exhumarea corpului acestuia, vine cu o noua solicitare de a deschide mormantul scriitorului pentru a afla raspunsul la intrebarea: fuma William Shakespeare marijuana?

Francis Thackeray, directorul Intitutului Evolutia Umana, din cadrul Universitatii Witwatersrand, din Johannesburg, spune ca o analiza chimica a dintilor ar putea arata daca acesta fuma marijuana.

Raspunsul la aceasta intrebare va schimba istoria literaturii si ne va face sa vedem cu alti ochi celebrele opere shakespeariene, scrise posibil sub influenta drogurilor. Sau nu? Atunci de ce este atat de important de aflat? Conteaza ce manca, bea sau fuma un scriitor, fie el si Shakespeare, mort acum 400 de ani? As fi zis ca pana acum si-a castigat dreptul de a se odihni in pace…

Oricum, cei curiosi trebuie sa stiti ca pentru studierea ramasitelor dramaturgului este nevoie de acceptul Bisericii Anglicane, accept care se lasa asteptat.

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare