Scrisoare catre Mos Craciun

de / December 7th, 2011 / 233 vizualizari

Anul acesta stiu perfect ce as vrea sa-mi aduca Mosul. Eu nu cer jucarii, asa cum cer alti copii. Cadoul ideal pentru mine ar fi un pachet de carti. Se observa sper ca nu am spus o carte, caci una nu e de-ajuns. Cand sunt mai multe, sunt mai incantatoare. Deja imi imaginez un pachet frumos, legat cu o fundita, eventual impachetat in celofan ca pe vremea cand primeam premiu la scoala. Ca sa-i fie Mosului mai usor, ii voi da ca reper si anumiti autori, caci altfel i-ar fi greu sa nimereasca ceva ce nu am inca.

Asadar, draga Mos Craciun, cred ca ai luat la cunostinta ce fetita silitoare am fost anul acesta, ai vazut cat de mult iubesc cartile, cat de mult imi place sa citesc. De cate ori ai privit pe fereastra, mai mult ca sigur m-ai zarit cu o carte in mana sau aranjandu-le pe toate celelalte. Ai vazut probabil si ca nu am un loc adecvat pentru ele, dar nu-ti cer o biblioteca, stiu ca esti si tu afectat de criza. Insa indraznesc sa-ti cer cateva carti. Carti pe care eu nu mi le-am permis din lipsa de fonduri, dar poate tie iti e mai usor sa le procuri. Mi-as dori ceva de Octavian Paler, de Gabriel Garcia Marquez sau de Mario Vargas Llosa. Am citit cate ceva de la fiecare si mi-as dori sa aprofundez mai bine opera fiecaruia.

Vezi? Nu sunt pretentioasa, nu-ti cer mult, ci doar ceva pentru sufletul meu de cititor impatimit. Eu te astept cu mult drag si multa nerabdare, ma si imaginez deschizand cadoul de sub brad. O mica rugaminte as mai avea – daca poti, sa daruiesti si altor copii mai necajiti cate o carticica, sa cunoasca si ei aceasta minunata lume a cartilor.

# # # # #

Andreea Toma

Postul precedent

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare