pisica

Joi cu lansări de carte, poezie și fotografii

de / July 11th, 2018 / 111 vizualizari

Joia aceasta, 12 iulie, se anunță plină de evenimente literare. Pentru exemplificare, am selectat pentru voi două evenimente care ne-au atras atenția și unde ne-ar mare face plăcere să ajungem… dacă am putea să ne dedublăm.

wabi-sabiAstfel, Editura Humanitas Fiction ne aşteaptă joi (evident), ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea romanului „Wabi-Sabi“ al celebrului scriitor spaniol Francesc Miralles.

“Wabi-Sabi”, roman de arheologie sentimentală și continuare a bestsellerului Humanitas Fiction „Iubire cu i mic“, își transportă cititorii într-o Japonie senzuală, exotică, plină de contraste. La evenimentul moderat de Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction, vor participa Tudora Șandru Mehedinți – traducătoarea romanului, Ana Barton – scriitoare și Nona Rapotan – editor coordonator, Bookhub.ro.

În partea a doua a evenimentului, conceptul de wabi-sabi, care ilustrează frumusețea lucrurilor imperfecte și efemere, va fi evidențiat printr-un atelier japonez coordonat de Serban Georgescu, directorul Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno-Americane.

„Wabi-Sabi este, ca și Iubire cu «i» mic, o poveste care te învăluie într-o mare de sentimente și emoții fascinante. Este o lecție de viață. O formă de a vedea și de a înțelege lumea. E de necrezut că poți descoperi atâtea lucruri în atât de puține pagini. Francesc Miralles e unic și lumea sa este infinită.“ – El Sótano de los Sueños Blog

Accesul la eveniment este gratuit, în baza unei rezervări prealabile prin eventbook.ro.

Povesti cu o pisica rosie si alte reveriiTot joi, Editura Herald si Libraria Seneca Anticafe vă invită, începând cu ora 18:30, la un eveniment special, care îmbină poezia și arta fotografică: lansarea cărții „Povești cu o pisică roșie și alte reverii” de Sorin Lucaci, cu fotografii de Paul Suciu, precum și o expoziție de fotografie și recital de poezie.

Cei prezenți vor asculta poezie și vor discuta despre poezie, adică despre inimă și despre fascinația imaginii, alături de invitații serii, poetul Răzvan Țupa, managerul cultural Horia Bârnă, scriitorul și criticul literar Felix Nicolau, poetul Mihail Gălățanu, actorul Nae Alexandru și actori ai Școlii de Teatru Qfeel. În cadrul evenimentului va fi organizată o tombolă în urma căreia doi participanți vor primi câte un loc gratuit la cursul de Poetică al Școlii de Teatru Qfeel, cu o durată de trei luni, și trei invitații la spectacolul din 21 iulie „Serata Poetică – Adrian Păunescu”.

Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci, PR Editura Herald.

# # # # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare