Prin ochii ei - Sarah Pinborough - cover

Prin ochii ei – o carte fenomenală

de / June 9th, 2020 / 582 vizualizari

Nici cu gândul nu gândeam că una dintre cărțile cumpărate de la librăria Humanitas, în mod impulsiv, atrasă mai mult de bulina roșie promoțională, avea să fie una dintre cele mai bune cărți citite până acum. Nu îmi imaginam că un thriller aparent ușurel cu ochi alb-negru pe copertă – Prin ochii ei – este, de fapt, o poveste care te face să arunci cu semne de exclamare pe hârtie, în gând și în aer și să vrei să o recomanzi și celorlalți fiindcă vă spun eu, nu veți regreta!

Capacitatea de storyteller a Sarei Pinborough este una care întrece orice așteptare. Pe lângă faptul că nu mai ești capabil de nimic altceva decât să o termini odată ce ai început-o, îndreptându-te vertiginos spre final realizezi că ești pe un drum total diferit față de ce ai mai citit sau ți-ai imaginat vreodată.

Prin ochii ei - portret

Pe lângă relatările oarecum obiective, pe care le-am regăsit și la alți cititori în recenzii, adaug și o doză sănătoasă de subiectivism care m-a făcut să am sentimente intense vizavi de cartea Prin ochii ei. Pentru mine, personajele au exercitat o atracție semnificativă, fiind de ajuns câteva pagini să devin fascinată de ele. Doamne, ce personaje mișto! Demente, bolnave, inconștiente poate, dar adorabile! Mă întreb cum i-au ieșit așa, că tot simple descrieri și expresii sunt și aici, ca în orice altă carte…

În nici un caz nu voi dezvălui prea multe lucruri, fiindcă spoilere la minunea asta se pot da încă de la debutul acțiunii. Dar ca idee, avem de a face cu un triunghi conjugal, fascinant în felul lui în orice context, dar dătător de frisoane și de șocuri electrice aici. Louise este o mamă singură, divorțată. Într-o seară, întâlnește un tip la bar și ajunge în niște ipostaze mai intime, chiar dacă nu compromițătoare (încă). La scurt timp află că bărbatul în cauză, David, este noul ei șef, de la noua slujbă de secretară pe care o are la un cabinet de psihiatrie. Și mai este și căsătorit, pe lângă asta. Căsătorit cu Adelle, amândoi formează un cuplu aparent de invidiat. Au bani, o casă impunătoare și arată amândoi bine, atât separat cât și împreună. De aici, pot să spun numai – lasă că vedeți voi pe naiba.

Deși nu vrea, Louise se trezește angrenată în relația lor. Eh, nu vrea, de fapt asta vrea cel mai mult…! Este atrasă ca un magnet de personalitatea celor doi, creând o prietenie strânsă cu Adelle și continuând aventura clandestină cu David. Dezvălui asta pentru a vă arăta că Louise nu este cel mai cugetat om și de asta mi-a plăcut la nebunie de ea. Deși aparent timidă, doritoare de pace și mamă iubitoare, Louise comite fapte și spune lucruri controversate, unul după altul. În plus, Louise consumă vin pe parcursul cărții, cât o podgorie întreagă de struguri ajunși la stadiul de îmbuteliere. (Asta nu e neapărat un plus al cărții, dar e amuzant.)

Dacă sunteți sceptici la impresiile mele, poate îl credeți pe Stephen King care descrie cartea ca “fenomenală”, chiar pe prima copertă. Sau pe cititorii de pe Goodreads care au pus hashtag-ul #wtfthatending cărții, marcând stupoarea pe care finalul o produce. Vă garantez, veți șuiera precum trenul după acel final. Șocante sunt și dezvăluirile treptate despre personaje sau evoluția acțiunii și nu știu dacă au fost două pagini mai plictisitoare în total.

Una peste alta, simt că încă nu-mi pot scoate cartea asta din sistem. Puține cărți, chiar și foarte bune, reușesc asta, fiindcă e nevoie de un autor talentat și poate un pic sărit de pe fix, să te ducă până acolo. Și aici cu siguranță au fost îndeplinite condițiile.

Caută cartea pe
Elefant, aici, pe Cartepedia, aici, sau pe Libris, aici>>

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.

# # # # # # #

Silvia

Silvia este o cititoare si o visatoare, dar suficient de ancorata in realitate cat sa observe frumusetea din jur si sa scrie despre ea. Considera ca orice carte citita ofera o experienta valoroasa, iar imaginatia este un mijloc de transport sigur catre lumile ascunse in carti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare