Premiul Nobel pentru Literatura pe 2013 ajunge la Alice Munro

de / October 10th, 2013 / 158 vizualizari

alice munroScriitoarea canadiana Alice Munro, “un maestru al prozei scurte contemporane”, este laureata premiului Nobel pentru Literatura pe 2013, conform anuntului postat de Comitetul Nobel din cadrul Academiei regale de stiinta din Suedia pe site-ul oficial al acestor distinctii.

Sezonul Nobel pe 2013 a debutat luni, cu premiul pentru medicina, si se va incheia la o saptamana distanta, cand se va desemna castigatorului premiului pentru economie.

Laureatii isi vor primi  medaliile de aur si premiul in valoare de 8 milioane de coroane suedeze (circa 930.000 de euro) in cadrul unor ceremonii oficiale organizate la Stockholm si la Oslo, pe 10 decembrie, ziua in care se comemorează moartea fondatorului distinctiilor, Alfred Nobel, decedat în 1896.

Anul trecut, premiul Nobel pentru Literatura i-a fost decernat scriitorului chinez Mo Yan.

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare