Povesti pentru o vara… ca-n copilarie!

de / July 9th, 2013 / 123 vizualizari

Ne-am intalnit intr-o dupa-amiaza de sambata. Vremea era, cum ar zice la meteo, instabila, si ne-a dovedit ca ne poate tine inauntru daca vrea, oricat vrea, cu o ploaie torentiala. Noroc ca noi nu prea voiam sa plecam.

Propuneri pentru o vara fierbinte

Weekend-ul acesta, la Readers Cafe, ne-am vazut pentru prima oara cu cativa dintre acei Serial Readers care ne urmaresc pe blog si pe Facebook. Noi am venit cu carti cadou (multumim editura ALL – Strada Fictiunii pentru sprijin!) si cu insigne facute special pentru aceasta categorie speciala de oameni, adevarati cititori in serie, iar ei, cititorii,  au venit cu dorinta de a ne cunoaste si de a se cunoaste intre ei, precum si cu o lista lunga de autori si titluri pentru o vara fara de sfarsit.

Mare ne-a fost mirarea cand am descoperit ca toti eram nostalgici dupa lungile vacantele din scoala, ca amintirile despre cartile perfecte pentru a fi citite in perioada verii erau strans legate de copilariile noastre cand, in cautarea aventurii, ne indreptam catre autori precum Jules Verne, Alexandre Dumas, Ion Creanga, Arthur Conan Doyle, Agatha Christie, Edgar Allan Poe, Charles Dickens, Michel Zevaco, J.K. Rowling sau David Lodge.

Daca atmosfera a fost racoroasa la locatie si ne-am bucurat de un ceai si un desert delicios, discutiile au fost aprinse si nimeni nu a scapat sa ne spuna ce i se pare potrivit de citit vara.

Inconjurati de carti si de oameni frumosi, ne-am bucurat ca mai exista si altii care nu au televizor acasa, dar au in schimb biblioteci intesate de carti pe toti peretii, oameni care citesc indiferent de varsta sau de posibilitati si care pastreaza vie  in suflet iubirea pentru carte si cultura, din copilarie si pana in viata adulta.

Fie ca stateati, copii fiind, sub un pom in gradina bunicilor mancand mere verzi direct din copac si devorand fiecare pagina din Cei trei muschetari sau pe scarile din fata blocului cu Harry Potter in brate, noi ne-am lamurit ca nu e nimic mai intens si mai potrivit pentru vara decat o aventura vazuta prin ochi de copil.

Daca vreti sa vedeti poze de la eveniment intrati aici.

Nu uitati ca in fiecare luna va asteptam la evenimentele noastre al caror scop este sa ne imprietenim si sa ne imbogatim cunostintele prin discutii interesante despre ceea ce ne pasioneaza: cartile. Speram sa veniti la intalnirile noastre in numar din ce in ce mai mare si, de ce nu, sa vedem cat mai multi dintre voi pe strada, purtand cu mandrie  insignele Serial Readers la piept, pe ghiozdane sau genti!

Cu drag!

# # # # # # # # #

Erika

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare