Citind, iubind si daruind ne imprietenim

de / January 21st, 2014 / 206 vizualizari

Sambata trecuta, pe 18 ianuarie, la ora 15:00, la superba ceainarie Joie de Vivre, Salon du The, ne-am vazut cu alti serial readers cu ocazia Cartii Lunii Ianuarie 2014 sa discutam despre cartile preferate.

Le multumim celor de la Libris.ro pentru cartile oferite, dar si prietenilor de la filme-carti.ro pentru promovare!

Carti de iubit, citit si daruit

Intre o ceasca de ceai bun si o carte de suflet am aflat cateva din motivele pentru care vrem sa impartasim ceea ce ne place.

Se spune ca atunci cand oferim cuiva o carte care ne-a impresionat o facem pentru ca vrem ca acea persoana sa ne cunoasca mai bine, sa ne inteleaga gandurile cele mai profunde, dar o carte poate fi citita de doi oameni si vazuta din doua puncte de vedere total diferite. Cu toate astea, se intampla deseori sa dam mai departe o carte care noua ne-a deschis sufletul, ne-a facut sa gandim, ne-a dat o lectie de viata sau doar ne-a picat in maini in momentul in care aveam cel mai mult nevoie de ea.

Ne-am bucurat in primul rand sa vedem fete cunoscute (se stiu ele care ;)), dar si oameni noi care abia acum ne-au descoperit si care s-au declarat bucurosi ca au fost alaturi de noi. Si noi suntem bucurosi ca ne-au dat idei minunate despre ce sa citim la inceput de 2014 si nu numai.

Carti de iubit, citit si daruit

Titlurile pe care le-am dat mai departe in initiativa pe care am demarat-o cu ocazia acestui eveniment #cuvintecalatoare au fost: “Oscar si Tanti Roz” de Eric-Emmmanuel Schmitt, “Femei” de Charles Bukowski, “Hotul de carti” de Markus Zusak, “Prea multa fericire” de Alice Munro, “Igiena asasinului” de Amelie Nothomb, “Sa nu ma parasesti” de Kazuo Ishiguro, “Proscrisul” de Sadie Jones, “Alba-ca-zapada” de Donald Barthelme.

Pentru a putea vedea poze si parerile altor cititori despre cartile pe care noi le-am impartasit, puteti accesa albumul special dedicat acestora de pe pagina noastra de Facebook.

Am descoperit ca exista carti care readuc cititul in viata celor care au uitat aceasta activitate intr-un colt de liceu sau facultate, cand era mai mult o obligatie decat o placere. Am aflat ca avem multe carti preferate in comun si asta ne-a facut sa zambim mult. Au fost multe impresii de impartasit. In final, va lasam cu cateva dintre titlurile pe care, daca ar avea ocazia (si unii chiar au avut-o), cei prezenti la intalnirea noastra le-ar da mai departe:

Animal tropical” de Pedro Juan Gutierrez
Eseu despre orbire” si “Eseu despre luciditate” de Jose Saramago
Enzo sau arta de a pilota pe ploaie” de Garth Stein
Profetul” de Khalil Gibrain
Versetele satanice” de Salman Rushdie
Daruind vei dobandi” de Nicolae Steinhardt
Amintiri si povesti mai deocheate” de Neagu Djuvara
Sexagenara si tanarul” de Nora Iuga
“Un muzeu in labirint” si “Mitologii subiective” de Octavian Paler
Pescarusul Jonathan Livingston” de Richard Bach
Jocul lui Gerald” de Stephen King
Visatoarea din Ostende” de Eric-Emmanuel Schmitt
Vin ploile” de Louis Bromfield
Regii nisipurilor” de George R.R. Martin
Muzeul inocentei” si “Ma numesc Rosu” de Orhan Pamuk
Integrala prozei scurte” de Truman Capote
Arta conversatiei” de Ileana Vulpescu
Citind Lolita in Teheran” de Azar Nafisi
Necredincioasa” de Ayaan Hirsi Ali

Pentru mai multe poze de la intalnirea de sambata puteti intra aici.

Baby Serial Reader

Noi vom lua o mica pauza de la evenimentele offline pentru a-i ura bun venit pe lume celei mai mici Serial Reader-ite :), dar va invitam sa ramaneti la curent cu activitatea noastra pe Facebook si pe Blogul nostru de Carte.

Cu iubire,

Echipa Serial Readers

# # # # #

Erika

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare