Calatorie in Universul Science Fiction

de / October 29th, 2014 / 315 vizualizari

Sambata trecuta, clubul Serial Readers si-a reluat bine cunoscutele si indragitele intalniri offline. Recunoastem ca ne-au lipsit si am simtit ca si voua! Ne-am adunat intr-o capricioasa zi de toamna la ceainaria La Un Ceai alaturi de prieteni vechi si, speram noi, prieteni noi.

Serial Readers - SF

Ne-am dorit o tema inedita si, believe it or not, am avut-o! Am pornit cu sufletul la gura in fascinantul univers al literaturii SF. Pasii nostri timizi si neinitiati (recunoastem) au fost calauziti cu rabdare, caldura si umor de catre invitatul nostru, scriitorul Michael Haulica; caruia ii multumim inca o data pentru faptul ca ne-a onorat invitatia; de catre cititorii avizati de SF si, de ce nu, de catre natura. Natura chiar a jucat un rol inedit in povestea noastra, am avut parte de o schimbare de anotimp, am trecut de la toamna lenesa la indaratnica iarna in cateva minute.

Intalnirea noastra a avut ca punct de plecare cartea lunii octombrie – Fundatia de Isaac Asimov. Dar ne cunoasteti, stiti ca nu ne oprim niciodata doar intr-un punct, am dorit sa aflam cat mai multe; stateam cu agendele deschise sorbind nu numai ceaiurile, ci si cuvintele, experientele si recomandarile tuturor participantilor nostri.

Putem spune cu toata onestitatea ca am ramas impresionate de pasiunea cu care prietenii nostri ne-au vorbit despre aceste lumi noi, despre cat este de important decorul in poveste, despre cat este de greu sa scrii SF si despre cat de placuta poate sa fie experienta lecturarii unui roman SF. De ce? Pentru ca intalnesti o lume noua care iti ofera altceva si, mai mult, daca povestea este spusa bine, te poate convinge despre posibilitatea concretizarii ei… candva, cumva.

SF1

Dar nu ne-am oprit aici, am vrut recomandari. Un moment de maxima tensiune pentru ca, asa cum spunea cineva este o responsabilitate; aici sunt de acord. O recomandare este o responsabilitate indiferent de genul literar vizat. Partea buna a fost ca nu ne-am pierdut speranta si am reusit sa asternem cateva titluri, lista ramane deschisa si va invitam sa contribuiti si voi la ea:

Arthur C. Clarke (Sfarsitul copilariei); Stanisław Lem (Solaris); H.G. Wells (Masina timpului); Danut Ungureanu si Marian Truta (Vegetal); romanele scrise de Jules Verne; romanele scrise de Cristian Mihail Teodorescu; Frank Herbert (Dune); Douglas Adams (Ghidul autostopistului galactic).

Noi promitem sa exploram aceste lumi cat mai curand, pentru ca pasiunea voastra ne-a convins, cum altfel?

Recunoastem ca ne-am despartit cu greu, asa se intampla cand te lasi acaparat de un cadrul asa placut. Evident ca nu puteam sa nu oferim o amintire invitatilor nostri, dupa ce ei ne-au purtat prin povesti noi, optimiste si, impreuna cu prietenii nostri de la Editura Paladin, fiecare dintre cei prezenti au putut pleca acasa cu o carte. Am spus acasa? Poate voiam sa zic spre alte lumi, ramane sa ne confirme ei.

SR3

Aici puteti vedea mai multe imagini de la eveniment >>

Multumim tuturor celor care ne-au fost alaturi si speram sa ne revedem in curand si in cadrul altor evenimente.

Cu drag,

Echipa Serial Readers

# # # # # #

Criss Tina

Cristina este o adevarata cititoare in serie. Dupa principiul "Niciun weekend fara 3-4 carti citite" isi creaza target-uri constant. Iubeste cartile bune si nu se teme sa critice maculatura. Se declara o iubitoare pana la capat a lui George Orwell. Blog personal: www.azicitesc.blogspot.ro

3 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare