5uri&25uri

Noutăţi editoriale de la RAO

de / February 15th, 2016 / 335 vizualizari

Crede-măTeMintEditura RAO anunţă apariţia titlurilor: Crede-mă, te mint! de Mary Elizabeth Summer şi 5-uri şi 25-uri, de Michael Pitre, două romane de debut captivante.

Crede-mă, te mint! este o poveste captivanta, un thriller adolescentin. Volumul se adreseaza tinerilor pasionaţi de romanele poliţiste neconvenţionale, a căror acţiune – dinamică – este plasată în contemporaneitate.

Julep Dupree minte foarte des. Nu se bazează pe banii primiţi de la tatăl ei, ci se descurcă singură, păcălindu-şi colegii de şcoală şi încercând să ia note cât mai bune.Într-o zi, tatăl dispare, iar tânăra îşi vede distruse planurile de a studia la universitate. Singura soluţie este să pornească în căutarea tatălui său, cu ajutorul lui Tyler Richland, un Făt-Frumos al liceului, şi al lui Sam, un hacker priceput la toate. Cei trei se vor trezi prinşi într-un adevărat labirint al minciunilor, ameninţaţi din toate părţile de asasini plătiţi, personaje dubioase şi secrete de familie.

„Summer schiţează un personaj central puternic. Julep minte şi înşală cu atâta siguranţă de sine, încât cititorii o vor încuraja; totuşi, nu se dezice cu totul de moralitate. Un debut memorabil; sperăm să citim căt mai multe romane scrise de Mary Elizabeth Summer” – Kirkus Reviews

5uri&25uriDespre 5-uri şi 25-uri, Robert Bausch, autor al cărții On the Way Home, spune: „Un roman de debut cu picoarele pe pământ. Unul dintre cele mai bune romane despre războiul din Irak, care oferă o relatare viscerală și mișcătoare despre război și despre urmările acestuia.“

Când un convoi militar se oprește pentru a căuta în teren posibile bombe, rămâi în vehicul și verifici cinci metri în fiecare direcție. După ce zona e asigurată, ieși din vehicul și verifici încă douăzeci și cinci de metri. Cinciurile și douăzeci și cinciurile marchează viața pușcașilor marini din plutonul care repară drumurile în timpul războiului din Irak, pentru a asigura trecerea în siguranță a civililor și a personalului militar. La întoarcerea acasă, locotenentul Donovan, doctorul Pleasant și interpretul irakian Kateb își caută locul într-o lume care nu-i mai recunoaşte.

„[Pitre] își folosește puterea lui superioară de observație și empatie pentru a obține un efect maxim… Totul sună zguduitor de real în acest roman de război cu un timbru propriu“ – Kirkus Reviews

# # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare