Loverboy, stare buna. De vanzare.

de / October 15th, 2011 / 188 vizualizari

Prima dragoste nu a fost niciodata mai periculoasa.

Asa ne avertizeaza afisul filmului Loverboy. Am auzit voci spunand ca e un film care nu trebuie ratat, dar si pareri cum ca nu pierzi nimic daca il eviti. Cum eu nu l-am vazut inca, adopt modelul Elvetiei si raman neutra.

Am ales totusi sa va vorbesc despre pelicula lui Catalin Mitulescu, chiar si in aceste conditii. De ce? Pentru ca e proaspat lansata, pentru ca e promovata din greu si pentru ca este timpul sa prezentam si un film romanesc la noi pe site. Primul, dar speram noi, nu ultimul.

Ce treaba are Loverboy cu cartile veti intreba. Are. Poate ca la baza filmului nu sta o carte anume, dar se va lansa in curand un volum care va isca multe discutii. Si stim deja ca discutiile si controversa asigura o cifra frumoasa de vanzari. Este vorba despre cartea “De vanzare: Mariana, 15 ani”, scrisa de Iana Matei.

Iana Matei este o hunedoreanca stabilita in Australia, care a ajutat, prin organizatia ei “Reaching Out”, 420 de tinere sa se reintegreze in societate. Pentru lupta ei impotriva prostitutiei juvenile a fost desemnata de Reader’s Digest “Europeanul Anului 2010”. Prin urmare, cartea se anunta a fi una eveniment, din moment ce Iana Matei chiar s-a ocupat indeaproape de persoane implicate in traficul de carne vie.

Si uite ca asa ajungem si la filmul nostru, care trateaza acelasi subiect si care isi doreste sa transmita un mesaj puternic. Daca reuseste, sa imi spuneti voi, cei care l-ati vazut deja.

Sinopsisul suna bine: Luca este un tanar de 20 de ani, care seduce femei pentru a le pasa unei retele de prostitutie. Dar cand o intalneste pe frumoasa si exuberanta Veli, Luca se indragosteste. Protagonistii Luca si Veli sunt interpretati de cuplul de actori consacrat de pelicula lui Florin Serban Eu cand vreau sa fluier, fluier: George Pistereanu si Ada Condeescu. Ei sunt stelele in ascensiune ale cinematografului romanesc, daca judecam dupa premiile pentru interpretare castigate in ultima vreme –  ea la Sarajevo, iar el la Pristina.

O sa revin cu mai multe impresii dupa ce vad filmul. Pana atunci, va las pe voi!

# # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

8 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare