J.D. Salinger si scrisoarea de 50.000 dolari

de / September 19th, 2011 / 108 vizualizari

Nu contesta nimeni faptul ca J.D. Salinger a fost un mare scriitor, dar de aici pana la a cere 50.000 de dolari pe o scrisoare e cale lunga. Mai ales ca scrisoarea este de fapt un bilet pentru menajera lui, unul destul de dur si lung… de o fraza.

Ce scrie in biletul aproape ilizibil?

“Dear Mary —

Please make sure all the errands are done before you go on vacation, as I do not want to be bothered with insignificant things.

Thank you.
J.D. Salinger”.

Acesta a fost scos la licitatie, pe eBay, si daca se va vinde la pretul cerut de 50.000 dolari, inseamna ca un singur cuvant valoreaza 2.083 dolari. Nu-i rau, pentru  un bilet scris in 1989, cand Salinger avea 70 de ani.

J.D. Salinger a fost extrem de rezervat in privinta vietii sale private, nu avea telefon si nici nu pastra legatura cu cititorii sai. Ba chiar a intentat un proces pentru a bloca publicarea unei biografii ale sale, bazata, in parte, pe scrisorile lui personale. Tinand cont de toate acestea, cel care a pus scrisoarea in vanzare spera la un pret cat mai mare, desi se abate de la principiile autorului.

Salinger, cunoscut in special pentru romanele sale “De veghe in lanul de secara” si “Franny si Zoey”, a murit pe 27 ianuarie 2010, la varsta de 91 de ani.

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare