Internetul aduce texte stravechi mai aproape de cititori

de / June 19th, 2012 / 103 vizualizari

Renumitele biblioteci The Bodleian Libraries de la Universitatea Oxford si Biblioteca Apostolica Vaticana (BAV) profita de avantajele tehnologizarii, postand gratuit pe internet peste 1,5 milioane de carti si texte stravechi.

Majoritatea textelor digitalizate se incadreaza intr-una din categoriile urmatoare: manuscrise din Grecia Antica, carti tiparite in secolul al XV-lea, manuscrise evreiesti si primele carti tiparite.

Ponderea de carti digitalizate este mai mare in cazul BAV, dar colectiile ambelor biblioteci sunt importante pentru procesul educational. Printre cartile digitalizate se va regasi si Biblia lui Johann Gutenberg, prima carte printata vreodata.

Realizarea acestui proiect ambitios este posibila datorita unei finantari de 2 milioane de lire sterline din partea Fundatiei Polonsky.

# # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare