Editie speciala de timbre in memoria lui Charles Dickens

de / June 20th, 2012 / 95 vizualizari

Posta Regala din Marea Britanie a lansat un set special de timbre pentru a marca cei doua sute de ani care au trecut de la nasterea lui Charkes Dickens.

Sase dintre personajele indragitului autor – Dl. Pickwick din “The Pickwick Papers”, Dl. Bumble din “Oliver Twist”, The Marchioness din “The Old Curiosity Shop”, Dna Gamp din “Martin Chuzzlewit”, Capitanul Cuttle din “Dombey and Son” si Dl. Micawber din “David Copperfield” va pot zambi de acum nu doar din biblioteca, ci din cutia postala.

Lucinda Dickens-Hawksley, stra-stra-stranepoata autorului, a declarat: “Cand Charles Dickens s-a nascut intr-o casa sarmana, in 1912, nimeni din familie nu isi imagina ca va deveni o celebritate internationala. Decizia Postei Regale de a produce timbre care sa celebreze bicentenarul nasterii sale este o dovada ca a devenit un fenomen in timpul vietii sale si continua sa fie unul”.

Cele sase timbre de colectie pot fi admirate, in marime naturala, in parcul de distractii Charles Dickend World din orasul Chantham, Kent.

Sursa

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare