sarbatori literare

Împreună creștem cititori: Creați propriile sărbători literare

de / December 12th, 2016 / 398 vizualizari

Copiii adoră sărbătorile, deoarece acestea le dau un motiv de celebrare, de bucurie, îi scot din rutina zilnică. Perioadele lor preferate sunt în general Crăciunul și săptămâna din jurul zilei de naștere, când sunt răsfățați din toate părțile cu cadouri multe, dar, mai ales, li se acordă atenție deosebită.

Pe piață există o sumedenie de cărți pe tema Crăciunului – scriitorii sunt și ei fascinați de această sărbătoare. Însă, pe lângă a vă pregăti împreună pentru Nașterea Domnului, citind cărți și creând amintiri de neuitat, puteți să le satisfaceți celor mici nevoia și dorința de a fi în centrul atenției inventând împreună zile festive literare non-religioase. Paleta de idei poate fi foarte variată: alegeți împreună cu copiii câțiva autori preferați și, de ziua lor de naștere, citiți povești scrise de ei; organizați împreună festivități cu ocazia unor sărbători (fie ele și fictive) care i-au impresionat în cărțile citite; puneți în practică, la o dată prestabilită, acțiuni inspirate de cărțile citite.

Iată câteva idei de sărbători distractive și educative care sigur vor fi apreciate de copii (adaptabil în funcție de vârsta copiilor):

  • Februarie 14: Ziua Internațională a Dăruirii de Cărți
  • Martie 2: Ziua lui Dr. Seuss
  • Martie 21: Ziua Înternațională a Poeziei
  • Iulie 31: Ziua J.K. Rowling
  • Septembrie 22: Ziua hobbitului
  • Octombrie 14: Ziua lui Winnie the Pooh
  • Octombrie 16: Ziua dicționarului
  • Noiembrie 10: Ziua lui Neil Gaiman

Fiți cât de creativi puteți, copiii adoră să aibă subiecte noi de discuții cu colegii, iar în acest fel își vor aminti cu drag cărțile citite. Este timp de calitate petrecut împreună!

Vezi toate ideile și lasă-ne comentarii cu ideile tale>>

Preia bannerul campaniei pe blogul tău! Dacă ai nevoie de alte dimensiuni, scrie-ne pe [email protected].

Urmărește și susține campania pe Facebook cu hashtagul #impreunacrestemcititori

Mulțumim!

 

Sursă foto

# # # # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare