Femeile vin de pe Venus, barbatii de la baut

de / March 28th, 2015 / 185 vizualizari

femeile vin de pe venus

Guest post: Silvia

(Silvia este membru al clubului nostru din ianuarie 2013 si tot de atunci scrie si recenzii pe site. Le gasiti pe profilul ei, aici.)

Diferentele dintre sexe sunt menite sa ne dea batai de cap, inca din frageda pruncie. El are paturica bleu, ea roz, el este educat spre a cuceri, a fi cat mai puternic si independent, iar ea spre a avea grija de copii si a asigura armonia in interiorul familiei.

Acum serios… cati dintre noi nu si-au dorit macar o data sa dea de pamant cu toate cliseele? La un moment dat ne-am revoltat gandindu-ne ca suntem judecati prin prisma unor idei preconcepute si noi, fiind mai speciali, le putem schimba din temelii. La primele intalniri romantice, femeile incearca sa para independente, descurcarete si mai ales fatale. Barbatii incearca sa fie mai atenti la maruntisuri si lasa de-o parte rolul de macho si neglijenta proverbiala. Un timp functioneaza, pana cand ajungem sa ne simtim destul de confortabil unul cu altul. Moment in care natura isi spune din nou cuvantul, si fiecare aluneca natural spre vechiul caracter. Se pare ca naravul se schimba mai greu decat se vopseste parul. Oricat am incerca sa inversam sau sa cosmetizam rolurile, acestea nu dureaza mai mult decat minunile din basme.

Cartea “Femeile vin de pe Venus, barbatii de la baut” isi propune sa ne aduca cu picioarele pe pamant, nu inainte de a ne tranti putin pe burta de ras. Este o colectie de pamflete scrise de doi dintre cei mai cunoscuti redactori de la ziarul “Catavencii”: Simona Tache si Mihai Radu. Inarmandu-se fiecare cu cate un scut de umor, Simona si Mihai trateaza diferite episoade din viata cotidiana din ambele perspective, cea a femeii si cea a barbatului. Fiecare episod este o antiteza: cele doua puncte de vedere surprind intr-o maniera comica (dusa la extrem) pana si cele mai mici “pacate” de la cele doua sexe. Daca ne privim cu sinceritate, vom realiza ca nu putem scapa prea usor de ele si pana una alta, cel mai intelept ramane sa le luam ca atare.

Daca sunteti genul care nu va amuzati usor de propriile defecte si slabiciuni, nu va recomand cartea. In schimb, daca ati citit si vi se pare savuroasa rubrica Simonei si a lui Mihai, denumita “Batai in Dialog” (apare saptamanal in “Catavencii”), veti regasi in carte o compilatie de “dialoguri”, dupa aceeasi reteta care s-a dovedit ca are foarte mult suces. Iata si o mostra:

“Dumnezeu, cand a facut pixul, a zis: “Iar pixul acesta trebuie sa stea pe frigider”. Si ca sa fie sigur ca pixul acela va sta numai in acel loc de pe frigider, si niciunde altundeva in lume, Dumnezeu a facut-o si pe femeie”.  (Mihai)

“Dumnezeu, cand a facut salariul, a zis asa: “Iar acest salariu se duce acasa la familie si la copii”. Cu toate acestea, barbatul il duce intotdeauna din greseala, la carciuma”.  (Simona)

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare