“Dreptul la timp”, spectacol aniversar Nichita Stanescu

de / April 1st, 2015 / 361 vizualizari

dreptul la timpMiercuri, 1 aprilie 2015, ora 18:30, la Institutul Cultural Roman va fi prezentat spectacolul aniversar “Dreptul la timp”, un recital inedit de poezie si flaut. Isabella Draghici, acompaniata de Stefan Diaconu la flaut, va recita versuri din cele mai cunoscute volume ale poetului Nichita Stanescu, de la nasterea caruia se implinesc la 31 martie 82 de ani.

Printr-o metamorfoza in care muzicianul isi asuma rolul constiintei poetului iar actrita devine intruparea acesteia, poezia insasi, recitalul va aduce pe scena cateva secvente ale acestei tensiuni creatoare. Desprinse de poet sau unite cu el, poezia si muzica gandirii creatorului se impletesc intr-un joc ce se constituie drept fir conducator al spectacolului. Neconventionalul spectacular imbina cuvantul si necuvantul, sunetul si tacerea, miscarea scenica si tensiunea statica, ilustrand prin secvente inlantuite cateva teme esentiale din lirica stanesciana: iubirea, timpul, spatiul si moartea.

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare