Detinutii de la Guantanamo prefera Coranul si literatura erotica

de / August 20th, 2013 / 214 vizualizari

prison readingCe citesc detinutii de la Guantanamo? Cu precadere Coranul si… trilogia erotica “50 Shades of Grey”, semnata de autoarea, de acum milionara, E.L. James.

Se pare ca cele trei volume, catalogate drept “mummy porn”, sunt la mare cautare chiar si in inchisoare. Mai mult, au acelasi statut ca si cartile religioase sau revistele sportive, nefiind interzise de autoritati, asa cum este cazul, de obicei, cu materialele care contin prea multa nuditate, violenta sau idei extremiste.

Iata insa ca umbrele lui Grey au reusit sa treaca de aceste restrictii, cele mai multe copii fiind gasite in sectia 7, unde sunt incarcerati cei mai periculosi detinuti, acuzati pentru terorism si acte grave. Acestia au acces la o colectie vasta de carti, ce include volume religioase, romane politiste, carti medicale, dar si seria “Harry Potter” in limbile araba, rusa, franceza, engleza si farsi.

Nu pot sa nu ma intreb: chiar toata lumea a citit aceasta trilogie? Parca “mummy porn” era un gen literar destinat gospodinelor in varsta de pana la 50 de ani, aflate in cautarea erotismului si dornice sa isi condimenteze casnicia…

# # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare