Zile de Crăciun

Crăciunul, în patru cărți de citit, iubit și dăruit

de / December 20th, 2017 / 795 vizualizari

În ultima perioadă, sunt întrebată, aproape zilnic, ce planuri am de Crăciun și Revelion. Răspunsul este, invariabil, același: nu am niciun plan și, dacă e să fiu sinceră până la capăt, nici nu doresc să îmi fac. Dacă aș putea să stau acasă și să dorm/citesc/mă uit la filme, aș fi cea mai fericită (și odihnită). După un an agitat, plin cu de toate, câteva zile liniștite sunt binevenite.

În așteptarea acestor zile, mi-am pregătit deja o mini-listă de cărți de citit. Toate în spiritul sărbătorilor, cum altfel? Din această listă, am ales să vă prezint astăzi patru titluri care sigur nu vor intra ne-citite în noul an. De unde atâta siguranță? Simplu: deja am citit două dintre ele.

carti de craciun

Zile de Crăciun de Jeanette Winterson este, probabil, cea mai fotografiată (și, sper eu, și cea mai citită carte a momentului). Și pe bună dreptate, pot să vă confirm acum, după ce i-am dedicat un weekend întreg. Vă recomand sincer să îi faceți loc nu doar în lista de citit, ci și în lista de cadouri. Pentru aceia mai familiarizați cu ustensilele de gătit din casă, fiecare povestire este însoțită și de câte o rețetă numa’ bună pentru impresionat oaspeții de sărbători. Cele 12 povestiri sunt chiar mai delicioase decât rețetele prezentate și au în compoziție lecții care se depun pe inimă și se bagă la cap, cum ar fi: “Doar imposibilul merita efortul.”

zile de craciun

Debbie Macomber este câștigătoare la puncte: am citit deja Dashing Through the Snow și m-am apucat de Mr. Miracle. Ușurele și foooarte Christmassy, mi se par cărțile ideale pentru zilele leneșe pre și post-sărbători (și o sursă inepuizabilă de filme pentru Hallmark Channel). Plus că au și niste coperți minunate – adevăratul motiv, chiar dacă superficial, pentru care aceste cărți au ajuns pe lista mea. Serios acum, cine a zis să nu judeci o carte după copertă, cu siguranță nu a văzut cărțile lui Debbie Macomber înainte.

debbie macomber

Nu avea cum să lipsească din această înșiruire tocmai cartea lunii Decembrie: Fulgi de iubire, volumul care adună la un loc trei dintre cei mai iubiți autori teen-lit ai momentului – John Green, Maureen Johnson și Lauren Myracle. Nu am citit-o încă, dar este următoarea la rând (asta dacă nu mă ispitiți voi cu alte titluri până atunci). Ca o paranteză la paranteză: scrisesem “inspitiți” în loc de “ispitiți”. Parcă sună fain și mai este și adevărat – nu sunteți voi inspirația mea ispititoare? Și că tot a venit vorba: voi ce planuri de lectură aveți pentru luna Decembrie? Aștept să mă inspirați! 🙂

fulgi de iubire

 

Comandă cărțile pe Elefant, aici, pe Libris, aici, și pe Cartepedia, aici>>

 SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare